hirdetés
hirdetés

Szeptembertől szigorodnak az utazási szabályok

Szeptembertől a jelenleginél szigorúbb utazási korlátozásokat vezet be a kormány a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón az MTI híre szerint  - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Szeptember elseje utánra külföldi nyaralást senki ne szervezzen, különösen a déli országokba – fogalmazott a miniszter, azt hangsúlyozva: az oktatás újraindítása elengedhetetlen az ország működőképességének fenntartásához, márpedig ehhez arra van szükség, hogy ne nőjön a fertőzöttek száma. Arról beszélt: Európa legtöbb államában romlik, csak néhány országban stagnál a járványügyi helyzet, márpedig ezek a trendek néhány hetes késéssel vannak hatással a magyarországi mutatókra, így az utazási korlátozások enyhítéséről nem lehet szó. Szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra a koronavírus-járvány miatt, ezekre a jövő heti kormányülésen tesz javaslatot az operatív törzs. A miniszter elmondta, hogy egy komplex szabályozást fognak kialakítani, amely tekintettel lesz az egyes országok fertőzöttségi szintjére és az utazás céljára is, például üzleti utazásokra más kritériumok vonatkozhatnak, mint a turisztikai célúakra.

Hozzátette: a kormány sárgából a zöld zónába sorolta Norvégiát, amelynek mutatói Európa legjobbjai közé tartoznak. Az átsorolás az augusztus 20-án közzétett Hivatalos Értesítőben jelent meg és augusztus 21-től vált hatályossá. Bár a héten több hír látott napvilágot a magyar sajtóban a romló horvátországi járványhelyzetről, a szomszédos ország besorolásán nem változtatott a kormány, így az továbbra is zöld kategóriájú. Augusztus 1-től a sárga és piros besorolású országokból hazatérő magyar állampolgároknak két hétre hatósági házi karanténba kell vonulniuk, hacsak nem rendelkeznek két darab, öt napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel. Az utazási korlátozások szigorítása vélhetően jelentős hatással lesz a budapesti repülőtér légiforgalmára, az ezek következtében várhatóan csökkenő kereslet miatt a légitársaságok visszavághatják a járatok számát az érintett célállomásokra, vagy rosszabb esetben fel is függeszthetnek útvonalakat.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai