hirdetés

Tengeri akváriumba építenek luxushotelt Kiskunhalason

A Trimp Holding Zrt. 10,5 milliárd forintos beruházással épít tengervízi víz alatti luxusszállodát a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalas mellett, a komplexum 2013 szeptemberének végén nyithatja meg kapuit - mondta az MTI-nek Kökény Béla, a cég vezérigazgatója.

hirdetés

A diósdi székhelyű, elsősorban gyógyászati, wellness és turisztikai beruházásokra specializálódó cég az idén alakult - ismertette Pasaréti Zsolt ötletgazda és tulajdonos.

A körülbelül 350 vendég befogadására alkalmas szálloda egy 6 hektáros területen épül majd fel, a négy szintű épületegyüttes alapterülete 13.500 négyzetméter. A szintek közül a tervek szerint három a víz alatt helyezkedik majd el, a víz mélysége 11,5 méter lesz. A szobákat egy búvárkodásra is alkalmas, tengeri élővilággal tarkított 20 méter széles medence öleli majd körbe - mondta Fodor Gusztáv István épület designer és tulajdonos. Az engedélyezési tervek várhatóan októberre elkészülnek, így alkalmas időjárás esetén még idén ősszel megkezdhetik a földmunkákat - fűzték hozzá a tulajdonosok.

Elmondták azt is, hogy a beruházáshoz európai uniós forrásokra is pályáznak, a környezetbarát létesítmény működtetésére megújuló energia forrásokat vesznek igénybe. A beruházással körülbelül 110 munkahelyet teremt - mondta Kökény Béla.

Tárgyaltak egy céggel szálloda-beruházásról Kiskunhalason - mondta Tóth Péter, a város főépítésze csütörtökön az MTI-nek, azt azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy a Trimp Holding Zrt. az építtető. Tóth Péter úgy fogalmazott: egy befektető cég két képviselője járt Kiskunhalason, a tárgyalásokon pedig megállapodtak arról, hogy a befektetők konkrét terveket juttatnak el a beruházásról az önkormányzatnak.

Kiskunhalas alpolgármestere, Lukács László azt mondta az MTI-nek: nincs tudomása ilyen beruházásról, a városhoz semmilyen engedélyezési kérelem nem érkezett ezzel kapcsolatban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Ez már most bukásra van itélve!
Mekkora fenntartási költsége lesz a tengervízes medence működtetésének, állatok ápolása pótlása, etetése? Mekkora szobaár tudja ezt kitermelni? Ez egy napig
érdekes, de mit csinálnak a vendégek Kiskunhalason?
Van olyan bank aki ezt beveszi?Ha igen akkor a tulajdonosok valószínűleg a hitel első részének felvétele után eltünnek!
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai