Toppanorámával megnyílt a Hotel Clark

Valójában március 8-án már megnyitották, azonban a hivatalos megnyitót most, április 10-én tartották.

Pedig nem volt egyszerű a fantasztikus lokációval rendelkező, mindössze 200 nm-es területen található, 86 luxus színvonalon berendezett szobát kínáló ház előélete. Hiszen korábban az eredetileg Ybl Miklós által tervezett épület a Budai Takarékpénztár épületeként funkcionált, majd mivel a II. világháború alatt bombatalálatot kapott, ez megpecsételte sorsát. Sokan terveztek, álmodtak e helyre szállodát, skye-bárt, végül a Continental Group üzemeltetésében, az Unione Clark Kft. tulajdonaként épülhetett újjá a ház. A tulajdonosi kör nevében Kokas Ferenc, majd az üzemetetők részéről Flesch Tamás, a Continental Group vezérigazgatója köszöntötte meghívott vendégeiket, és a gasztronómiával, háznézéssel fűszerezett estéhez jó szórakozást kívánt. 

Négy csillag superior minősítés kategóriában kínál négyféle kategóriában szobát Budapest legújabb szálláshelye, amelyben mindegyik szoba síkképernyős tévével felszerelt, széf, telefon, kávégép is a vendégek rendelkezésére áll a szobákban, az pedig külön díjazni való kreatív ötlet - Bara Ákos belsődesigner érdeme -, hogy a fürdőrészt elváltó pult egyben trendi mosdóként is funkcionál.

De persze mindent visznek azok a szobák, amelyek a térre, a Dunára, illetve a Vár felé rendelkeznek panorámával, ezt csak a hamarosan megnyíló tetőterasz - Leo Skye Bar néven - übereli majd, onnan tényleg verhetetlen a kilátás.

A ház földszintjén a nyitás előtti utolsó pillanatban dőlt el, hogy Hlatky-Schlichter Hubert (Babel, Kiosk) és csapata egy nemzetközi high end lánc hazai első tagjaként Beef Bart nyithat, ami már most nagy siker a hazai, Budapestre látogató vagy itt élő, gasztronómiára érzékeny vendégek körében. És nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük, a májusban, szintén Hubert által üzemeltetett Leo Skye Bart is sokan imádják majd, nemcsak kínálata, hanem az onnan élvezhető csodás panoráma okán.

 

 

Forrás: Vendég


Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.