hirdetés
hirdetés

Újraindul az egyiptomi charterlánc

Szeptember 27-én újraindítja egyiptomi charterjáratait a Kartago Tours.

hirdetés

Füri Mihályné cégvezető kérdésünkre elmondta, hogy azért döntöttek a járat újraindítása mellett, mivel nyugalom van az országban, az utasok részéről pedig nagy az érdeklődés Egyiptom iránt. A cégvezető kiemelte, hogy nincsenek már tüntetések Kairóban, az üdülőhelyeken pedig eddig sem voltak.

Jövő hét pénteken indul tehát az első charterjárat Hurghadába, amelyet az Air Cairo légitársaság üzemeltet. A hetente közlekedő járat gépgazdája a Kartago Tours, jelen állás szerint albérlők nélkül. A társaság tervezi, hogy az őszi szünettől már heti két járatuk lesz Egyiptomba.

A nemzetközi DER Touristik-csoporthoz tartozó utazásszervező a járatindítással követi a cégcsoport többi tagját, ugyanis a szlovák piacról ma indultak újra az egyiptomi charterek, a német és a cseh utasok pedig már korábban is utazhattak charterjáratokkal Egyiptomba.

Egy népszerű üdülőhely a Vörös-tenger partján, El Gouna
Egy népszerű üdülőhely a Vörös-tenger partján, El Gouna

Füriné hangsúlyozta, hogy Egyiptom egész területét a magyar Külügyminisztérium továbbra is az 1-es, utazásra nem javasolt országok között tartja számon, ez azonban nem jelenti azt, hogy egy utazásszervező ne indíthatna oda járatot. Természetesen erről a tényről minden utast tájékoztatnak, az utazási szerződés megjegyzés rovatában a külügyminisztériumi figyelmeztetés linkje is szerepel, és a tájékoztatás tényéről egy nyilatkozatot is aláíratnak minden utassal. Ebben a helyzetben a legfontosabb az, hogy az utasok korrekt tájékoztatást kapjanak még befizetés előtt – hangsúlyozta Füriné. Aki ennek tudatában befizet, indulás előtt már nem hivatkozhat a kötbérmentes elállás lehetőségére az 1-es kategória miatt.

Az egyiptomi szállodák akciós árakkal várják vissza a turistákat, és a fakultatív programok is a megszokott módon folynak - tájékoztatott Füri Mihályné, aki szerint elképzelhető, hogy néhány napon vagy héten belül a Külügyminisztérium is enyhít Egyiptom biztonsági besorolásán.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai