Valami más' - a SIL Design Centrumban

Exkluzív megjelenésű, különleges környezetben találkoztunk szakmai vendégeinkkel és előadóinkkal idei első programunk alkalmával: a művészetek iránt fogékonyak pesti Mekkájának számító Falk Miksa utca egyik kiállítótermében, Sági László és társa birodalmában, amelyet látványkonyhával is felszereltek. Így a Business Klub előadásai alatt láthattuk azt is, hogy Kaldeneker György, a kreatív ötleteiről ismert szakács miképp készíti vendégeink számára az ebédet.

Essünk túl a nehezén! Halljuk az új jogszabályokat, amelyekkel idén a NAV keseríti meg a szállodások, éttermesek életét. Pedig nem akar ajtóstul rontani a házba az ismert szakmai adószakértő, dr. Antalóczy Györgyné, így először a jó hírrel kezdi az előadását, az ötszázalékos húsáfa jótékony hatásával. Csak hát utána jön a fekete leves: nyilatkozathegyek beadása, garantált bérminimum a régi jó minimálbér helyett, új engedélyezési eljárások építkezések, átépítések idején, és a banktitok megszűnéséről se feledkezzünk el, int a szakértő, ami miatt lőttek ezentúl a pénzkihelyezéseknek a Virgin- vagy Kajmán-szigetekre vagy az onnan érkező szupertitkos befektetők világának.

A Progast Kft. legújabb, menő porcelánjait mutatta be a cég tulajdonos-ügyvezetője, Víg Bence, akinek a nemrégiben Budaörsre átköltözött vállalkozása 1991-ben indult, és azóta igencsak szép pályát futott be. Egyik állandó német partnerük, a Tafelstein német porcelángyár legújabb termékei kerültek most terítékre amelyek szenvedélyes megjelenésűek, könnyen díszíthetők (feliratozhatók) és magas minőségű alapanyagból készültek. „BoneWhite”, azaz törtfehér a színviláguk, és a fine diningtól a hétköznapi étkeztetésig felhasználhatóak. Érdekesség még, hogy az új trend szerint a szett lapostányérja (peremes vagy perem nélküli változatban) többféle funkcióra is alkalmas.

Februári programunk helyszínének két házigazdája, Sági László és Juan Rodriguez először bemutatta a helyet, ahol találkoztunk. A Falk Miksa utcai bemutatóterem funkciója hármas: berendezés, design, tanácsadás. Olyan luxustermékeket is forgalmaznak, amilyen a poharak királya, a Riedel. Sági volt az első, aki behozta az országba, immár 15 éve. Üzlettársa, Juan Rodriguez a 2014-ben alapított VendoService képviseletében a szállodai reggeliztetés egyik sarkalatos pontját, a kávéztatást mutatta be. Kiderült, WMF kávégépeket használnak, ehhez a kávét Olaszországból szerzik be, és a Németországból érkezett kávégépeken, olasz kávékon kívül víztisztító berendezéseket is forgalmaznak, amelyekkel jelentős víz-, és anyagi megtakarítás érhető el a Horeca területén.

Nemcsak programunk helyszíne, hanem témái is egyediek: olyan „páros” előadással zárul a februári találkozó, amelyben jó ideje működő szállodák vadonatúj igazgatói mutatkoznak be. Az egyik ház vidéken, Kóspallagon található, a másik Pest központjában, és mindkettő különleges a maga nemében. Balzer Timea, az MGallery Hotel Nemzeti Hotel új igazgatója elmeséli, néha annyira félreérthető (postás)körökben a házuk neve, hogy egyik csomagját nem neki Pestre, hanem a budai várbeli Nemzeti Galériába kézbesítették. „Élmény nyolcvan szobában”, – halljuk új birodalmáról a lelkes és szimpatikusan pozitív igazgatónő beszámolóját, akinek korábbi munkahelye, a 357 szobás Sofitel-ház után e kisebb „falat” is éppoly szakmai kihívás. Már csak azért is, hiszen a csodaszép és különleges történettel rendelkező épület hamarosan belép a „by Sofitel” brand tagjai közé, és az átpozicionálás nem kevés feladattal jár.

A kóspallagi Szent Orbán Erdei Wellness Hotel új vezetője, Kercs András, bár dolgozott korábban szállodai berkekben a Hunguest kötelékében, az utóbbi években főként üzleti utaztatással foglalkozott. „Senki nem születik szállodaigazgatónak” – fogalmaz, és azt is elárulja, eredetileg értékesítési pozícióra jelentkezett, de szerencsére őt kérték fel az erdő közepén, a legközelebbi településtől hét kilométerre fekvő, különleges miliőjű, hatvanszobás szálláshely vezetőjének.

Köszönet februári rendezvényünk segítőinek: Először is házigazdáinknak, a SIL Design Centrum tulajdonosainak, Lászlónak és Juannak, akik együtt dolgoznak a különleges párosításairól, no meg legnagyobb kézműves lekvárkészítő üzeméről, a Lekvárosházról ismert magánszakáccsal, Kaldeneker Györggyel, ezért ő készítette ezúttal fantasztikus ízvilágú ebédünket. A gyönyörű tervezésű, egyedi megjelenésű, mátrai LifeWater forrásvíz készítői is velünk tartottak, valamint a neves villányi családi vállalkozás, a Jackfall bormanufaktúra tulajdonosa, Jandrasics Gábor és lánya, Borbála is eljött. Ők ezúttal Riedel poharakban kóstoltatták a magukkal hozott három csodás tételt, egy 2014-es rozét, egy portuguisert és a Tótágas nevű borukat. A Szamos Marcipán is velünk tartott, ők finom desszerteket hoztak programunkhoz, édes élményként. Különleges kiállítás illett exkluzív helyszínünkhöz: a Napfény Paplan termékeit állították ki vendégeinknek, méghozzá elmondásuk szerint végre olyan környezetben, amilyenben nem sokszor van módjuk. Ágy és fürdőszobarészlet volt az a bemutatóterület, amelybe belesimultak a kiállított darabok. 

Forrás: Vendég&Hotel Online


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?