Különleges szállodai gyakornoki program pályakezdő fiatalok részére 

A tervezéstől a megvalósításig, gyakorlati tapasztalatokkal.

Válaszd ki, vedd fel, és legfőképp tartsd meg! 

Tanácsok a lehetetlen munkaerőhelyzet feloldására egy coach-tól, aki több éve vendéglátásra és szállodaüzemeltetésre adta a fejét.
Last Call: Munkaerőhelyzet a Vendég & Hotel Business Klub fő témája

Last Call: Munkaerőhelyzet a Vendég & Hotel Business Klub fő témája 

Munkaerőhelyzet van - esetek, problémák, megoldások a következő Business Klubon, október 25-én, a Király utcai Antré Étteremben.

Pénz, Utazás, Design - ötcsillagos Business Klub meghívó a Buddha Bar-ba 

Folytatjuk a hazai szakmai körben legsikeresebb szállodás, vendéglátós programunkat: ez alkalommal az exkluzív, ötcsillagos, belvárosi Buddha Bar Lounge-ban találkozunk, ahol ezúttal minden a pénz, utazás és design körül forog – előadásaink témái erről szólnak. Természetesen ezúttal sem feledkezünk el szakmai vendégeink gasztronómiai élményeiről: libanoni jellegű kóstolót kínál a ház Baalbek Étterme, amely mellé különleges borkoktélt, kávéfinomságokat, gyümölcsleveket és pálinkát kínálunk.
30 szakács 30 alatt

30 szakács 30 alatt 

Évbúcsúztató Business Klub rendezvényünk igencsak rendhagyóra sikeredett, hiszen ezúttal nem voltak szakmai előadások, nem a jól megszokott mederben zajlottak az események.

Ígértük: Business Klub előadások online-on elérhetők 

A Vendég&Hotel Business Klubjának ezúttal a Sofitel-brandhez most kapcsolódott Hotel Nemzeti Budapest MGallery adott otthont.

Turisztika a social mediában 

A Vendég&Hotel májusi Business Klubján a Google átfogó turisztikai kutatásának eredményei mellett Kecskés Viktória, a social média tartalmi trendjeiről, az új kihívásokról tartott előadásában kifejtette, hogy a turizmusban azért is fontos a csatornatervezés, mert ezen a területen a tartalmak más ágazatokéhoz képest sokkal nagyobb nagy hatásfokkal hirdethetők.

Nem a név és a brand, hanem a szolgáltatás számít! 

Óriási szakmai várakozást követően Boros Botond, a Google Magyarország marketingvezetője ismertette a hozzánk érkező turistákról készített átfogó Google kutatás eredményeit. A Google öt országra kiterjedő, nemrégiben befejezett, exkluzív, máshol még nem elérhető turisztikai kutatására a Business Klubnak helyszínt adó Hotel Nemzeti Budapest MGallery by Sofitelben derült fény. A kutatás számos meglepő eredményt hozott.

Business Klub: átfogó Google kutatás a hozzánk érkező turistákról 

A Google öt országra kiterjedő, nemrégiben befejezett, és máshol eddig meg nem jelentetett turisztikai kutatásáról számol be vendégeinknek a cég magyarországi marketingvezetője.
Valami más' - a SIL Design Centrumban

Valami más' - a SIL Design Centrumban 

Exkluzív megjelenésű, különleges környezetben találkoztunk szakmai vendégeinkkel és előadóinkkal idei első programunk alkalmával: a művészetek iránt fogékonyak pesti Mekkájának számító Falk Miksa utca egyik kiállítótermében, Sági László és társa birodalmában, amelyet látványkonyhával is felszereltek. Így a Business Klub előadásai alatt láthattuk azt is, hogy Kaldeneker György, a kreatív ötleteiről ismert szakács miképp készíti vendégeink számára az ebédet.

Business Klub: Valami más 

Új év, új szlogen első idei találkozónk alkalmával, amelyet egy igazán exkluzív megjelenésű, mind a nagyközönséget, mind a szállodás és vendéglátós szakmát megszólító design bemutatóteremben tartunk a pesti belváros kiállítótermeiről és művészeti galériáiról nevezetes helyén, a Falk Miksa utcában. A helyhez illően különleges, sokszor trendi, és közben nagyon is aktuális témákat válogattunk februári előadásaink sorába.

Ötcsillagos mezőny volt a Business Klub vendége 

GaultßMillau sapkákról, az Élet Vizéről, a Hilton-felújítás, a migránshelyzet hatásáról hallhattunk a St. Andrea Wine & Gourmet Barban, a novemberi Business Klubon.

Sikeres Business Klub a luxus jegyében 

A luxus jegyében rendezett üzleti találkozó helyszíne ezúttal a Vendég&Hotel nagysikerű Gastro Design versenyének díjazottjai közül a legtöbb díjat 'besöprő' St. Andrea Wine&Gourmet Bár. Most személyesen is meggyőződhettünk arról, hogy a Nyugati Pályaudvar közelében, az Eiffel Palace épületében található pesti vendéglátóhely nem véletlenül kapta a számos elismerést.

A luxus a témája a novemberi Business Klubnak 

A Vendég&Hotel nagysikerű Gastro Design versenyének idei díjazottjai közül a legtöbb díjat a St. Andrea Wine&Gourmet Bár „söpörte be”, amellett, hogy az idei közönségszavazás győztese a Nyugati Pályaudvar közelében található borbár lett, egy arany és két ezüstérmet is átvehettek különböző belsőépítészeti és design kategóriában a bár tulajdonosai.

A szeptemberi Business Klub vendégei voltak 

Kiemelt témáink ezúttal olyan vendéglátóhelyek voltak, amelyek tophelyként nyitottak, és vagy egyik pillanatról a másikra átpozicionálták magukat jóval alacsonyabb árfekvésű és kínálatú hellyé, vagy tartják magukat eredeti koncepciójukhoz. Megélnek-e a piacon vagy sem? – erre kerestük klubunk látogatóival közösen a választ.

Business Klub szeptember 14-én a Bo18 Hotel*** Superiorban 

Kiemelt témáink ezúttal olyan vendéglátóhelyek, amelyek tophelyként nyitottak, és vagy egyik pillanatról a másikra átpozicionálták magukat jóval alacsonyabb árfekvésű és kínálatú hellyé, vagy tartják magukat eredeti koncepciójukhoz. Megélnek-e a piacon vagy sem? – erre keressük klubunk látogatóival közösen a választ.

Ayurvéda orvoslás, felhő alapú szállodai szoftver, online marketing 

A pesti Belváros egyik nemrégiben nyílt, igazi lazulós, stresszoldó, olaszos atmoszférájú vendéglátóhelyére, a Bazilikához közeli Mericano Bar-ba hívta a Business Klub ezúttal vendégeit. Koktélok, pizza, fagyis desszert, sok friss gyümölcs, finom kávé, szép borok és finom pálinkák várták az érdeklődő éttermi és szállodai szakembereket.

Júniusban Business Klub a Mericano Barban 

Hello, nyár! Koktél, pizza, előadásokkal, találkozásokkal.

Mi az a sharing economy? 

Májusi Business Klub programunk helyszíne minden szempontból egyedi: abba a napokban megnyílt, álomszép belvárosi szállodába – a Prestige Hotel Budapestbe – látogattunk el, ahol a Magyarországon elsőként Michelin-csillaggal jutalmazott étterem, a Costes „testvére” – a Costes Downtown – is helyet kapott, és épp Business Klubunkkal egy időben váltott próbaüzemről „éles” fokozatba. Fókusztémaként ezúttal olyan szálláshelyek, vendéglátói és pénzügyi szolgáltatások bemutatása szerepelt, amelyeket a sharing economy, azaz a közösségi gazdaság elve mozgat: a források, eszközök megosztására épül, lehetővé téve a felhasználónak, hogy csak akkor vegye igénybe, amikor éppen szüksége van rá. Jellemző még erre az új modellre, hogy a bérbeadókat és a felhasználókat internetes portálok, okostelefonok kötik össze, és az egész világon viharos gyorsasággal terjed felhasználóik köre.

Éhen sosem maradhat a vendég (csak hal ne legyen) 

A Business  Klub sorozatunkban a szakma érdekes vagy valamiért különleges pozíciót betöltő egyéniségeit kérdezzük azonos témákról. Ez alkalommal a szekszárdi Ízlelő Étterem – ez Magyarország egyetlen olyan vendéglátóegysége, ahol fogyatékosok dolgoznak mind a vendégtérben, mind a konyhán – napokban kinevezett új főszakácsának, Nánay Istvánnak és a Danubius Hotels Group két nyugat-magyarországi, sikeres szállodájának konyháját vezető, harminc éve ugyanott dolgozó séfjének, Zsoldos Antalnak tesszük fel ugyanazokat a kérdéseket.

Sharing Economy: új szereplő a piacon 

A májusi Business Klub központi témája a sharing economy volt. Ezúttal a vadonatúj belvárosi ház – a Prestige Hotel Budapestbe látogatunk el, ahol az első Michelin csillagos étterem a Costes "testvére", a Costes Downtown is helyet kapott. Az előadások többsége már letölthető.

Sharing economy - kit érint? 

Mi az a sharing economy? És vajon mennyiben befolyásolja a hazai szállodások és éttermesek üzleti életét? Ez lesz a májusi Business Klub központi témája. Színhelye pedig minden szempontból exkluzív és egyedi: ezúttal a napokban nyíló pesti, belvárosi házba – a Prestige Hotel Budapestbe látogatunk el, ahol az első Michelin csillagos étterem a Costes "testvére", a Costes Downtown is helyet kapott.

Utazás a jövőbe 

A design és annak magyarországi legnevesebb képviselői? Vagy az elegáns, különleges, ötcsillagos helyszín? Esetleg mindkettő vonzotta közönségünket? Egy biztos: olyan sokan tartottak ezúttal velünk, hogy már a rendezvény előtt két héttel kitehettük volna a „Megtelt” táblát, és nem kevés logisztikát igényelt, hogy a végül jelen lévő több mint hetven szakmai vendéget kényelmesen elhelyezzük.

Ötlet, siker, kreativitás 

Olyan sokan voltak kíváncsiak a hazai vendéglátós és szállodás szakma képviselői közül most ötéves szakmai programunk, a Vendég & Hotel Business Klub új koncepciójára, hogy elegáns februári helyszínünk, az ötcsillagos Corinthia Hotel Budapesten belüli Szamos Marcipán Royal Cukrászda és Kávézó különtermi ülőhelyeinek befogadóképessége kevésnek bizonyult. Ötlet, siker, kreativitás címmel hirdettük meg azt a kerekasztal-beszélgetést, amelynek során a hazai vendéglátós és szállodás szakma elismert képviselői mondták el, milyen új szolgáltatásokkal, ötletekkel lehet sikeressé tenni egy helyet.

Új év, új koncepció, a Business Klub folytatódik 

Új év, új koncepció: sikeres programsorozatunk, a Business Klub megszokott menetébe mostantól újabb színt viszünk: lehetőség szerint minden alkalommal megpróbálunk elhívni olyan vendéglátós/szállodás szakembereket, akiknek munkája vagy példaértékű lehet, vagy valamilyen szempontból érdekes másoknak is. Most először a fővárosi éjszakai élet helyszíneinek tulajdonosköréből hívunk el meghatározó személyiségeket, hogy megtudjuk, mi foglalkoztatja őket éppen, milyen újítást, új helyet vagy átalakítást terveznek a közeljövőben. Klubtalálkozónk alkalmával ezúttal az ötcsillagos házba, a Corinthia Hotel Budapestben lévő Szamos Cukrászdába látogatunk, ahol garantált az édes meghívás.

Bevállalod? 

A számtalan különleges fine dining ebéd és elegánsabbnál elegánsabb vendéglátóhely után ideje egy mostanában trendi, indusztriális stílusban átalakított, laza, loft stílusú helyre is ellátogatnunk. Ez a pesti, Soroksári úti Malom Bisztró, ahol a hely szelleméhez illően street foodot kínálunk vendégeinknek, és hozzá Csernus doki Bevállalod elnevezésű, 2014-es rozé borát.

Minden, amit tudni akart a Gault&Millau-ról, de sosem merte megkérdezni 

Ismét izgalmas témákkal készültünk: éttermek díjazása, konyhák ellenőrzése, a jövő év textiltrendjei és az idei év egyik szállodás sikersztorja. Előadóink között pedig Molnár B. Tamást, az ismert gasztroszakértőt is köszönthetjük. 

Fesztiválok, sikeres energetikai megoldások, weboldaltervezés 

Akik a szeptemberi Business Klubra a rendezvény előtti héten jelentkeztek, már nem fértek be az Andrássy úti La Perle Noire étterem felett lévő Mamaison Hotel helyiségébe, ahol különleges reggeli finomságokkal felterített asztalokkal várták vendéglátóink a programunkra érkezőket.

Online pénztárgépek ellenőrzése, étterem-átalakítások, nyárköszöntő teraszparti 

A Városligeti-tó partján, csodálatos adottságú, csúcskategóriás helyen találkoztunk szakmai vendégeinkkel, László Árpád birodalmában. Az időjárás is kegyes hozzánk: bár egész reggel szakad az eső, a program idejére verőfényes napsütés köszönti résztvevőinket.

Online pénztárgépellenőrzések, konyhaátalakítás, nyárköszöntő teraszparti a Városligeti tónál 

Igazi nyárköszöntő eseményre invitáljuk vendégeinket a Városligeti tónál lévő Robinson Étterem, László Árpád tulajdonos által megálmodott és kialakított elegáns, új Steakhouse Rotisserie felső szintjére. Fókusztémánk az online pénztárgépek ellenőrzéséről, eddigi tapasztalatairól szól a NAV szemszögéből. 

Nézegesse az áprilisi Vendég & Hotel Business Klub képeit 

Lengyel népzene köszöntötte az áprilisi Business Klub vendégeit. A fő témánk pedig ismét fontos irányvonalat boncolgatott: „Kell egy sztori!” – hiszen a világ trendjei szerint ma az eladható a vendéglátás, az idegenforgalom és a termékek területén, amelyet érdekes történet kísér.

Kell egy sztori!, és a híres lengyel-magyar barátság 

Nagy sikerrel és rengeteg szakmai érdeklődővel lezajlott az áprilisi Vendég & Hotell Business Club, amelynek ezúttal a duna-parti Jónás Kézműves Sörház biztosított helyszínt. A rendezvény előadásanyagai kattintás után elérhetőek.

Böngéssze a februári Vendég & Hotel Business Club fotógalériáját 

A februári Vendég & Hotel Business Club hamisítatlan horvát hangulatban telt: volt horvát népzene, burek és Karlovacko sör is, valamint megismerhették a horvát turisztikai statisztikákat számos egyéb érdekes program mellett. Nézze meg a rendezvényen készült fényképeket!

Ahol a víz az úr… 

Évköszöntő találkozónk fókusztémáját egyértelműen a hely inspirálta, hiszen a főváros egyik legnagyobb vízfelületével, vízi világával, fürdő- és wellness-szolgáltatásával gazdag vendégváróhelyén, a négy csillag superior minősítésű Ramada Resort Hotellel egybeépült Aquaworldben ugyan mi más lehetne a vezető téma, mint a víz, a wellness.

Vendég & Hotel Business Klub - november 

Novemberi találkozónk egyben az utolsó a búcsúzó óévben. Ez alkalommal Budapest legelegánsabb üzleti és bevásárlónegyedében, az Andrássy út szomszédságában lévő, svájci tulajdonú, nemrégiben átalakított, nagypolgári hangulatot árasztó, különleges designnal berendezett Casati Budapest Hotelben találkozunk vendégeinkkel.

Szállodai, éttermi fejlesztések, hitelfelvétel, legújabb konyhatechnológiák 

Szakmai programunk következő állomása, az októberi Vendég ß Hotel Business Klub helyszínéül a klasszikusan elegáns Hemingway étterem szolgált a budai Feneketlen-tó partján egy kellemes, későnyarat időző napsütéses hétfő délelőtt, október 21-én.

Bouchonjárás, kasszakálvária, legújabb ágyazási trend 

A nyári szünet utáni első szakmai találkozónkra sokan jelentkeztek a pesti, elegáns városrészben lévő és isteni konyhájáról ismert és elismert Hotel Benczúrba, Sárközy György igazgatónak és csapatának otthonos, családias hangulatú, kellemes légkörű birodalmába. Ennek egyik oka nyilván első előadónk személye és témája lehetett, hiszen Mautner Zsófia, az ismert gasztroblogger még sosem járt nálunk, és amiről az előadását tartotta, az sok éttermest és főleg bisztrótémában „utazót” érdekelt.

Tündérujjak, ágyspecialisták, terítéstitkok 

Épp három éve indítottuk klubprogramunkat, és a jubileumi eseménynek nem is találhattunk volna jobb helyszínt, mint az Első Pesti Rétesház Kávéház és Éttermet. 

Jöjjön el júniusi Business Klubunkra is! 

Június 24-én egy igencsak rendhagyó, és nyilván sokak számára majd emlékezetes, nagyon nívós program összeállításunkra hívjuk ezúttal a hazai vendéglátós és szállodai szakma prominens képviselőit.

Pénztárgépcsere, Szép-kártya, konyhai trendek, kávéztatás, Gault&Millau 

Áprilisban velünk ünnepli századik évfordulóját az elegáns pesti, Teréz körúti szálloda, ahol a ház menedzsmentje részéről Apaczeller Krisztina értékesítési marketingigazgató köszönti vendégeinket, majd ismerteti azt a gasztronómiai világszenzációt – a Brain Foodot –, amelyet a Radisson Blu Béke Hotel kínál a meetingekre érkezőknek.

Háznézés, szerzői jogvédelem, textiltrendek, étlapkészítés 

Márciusi klubprogramunkkal Budapest egyik legújabb üzleti szállodájába látogattunk el – és szerencsére most is sokan tartottak velünk.

Online tartalom, marketing, adóügyek, topgyümölcsléteszt 

Mi is alig hisszük el: idén harmadik évébe lép a szálloda- és vendéglátóiparnak szóló – a szakmában egyedülálló – rendezvénysorozatunk, amelynek programjára továbbra is akkora az érdeklődés, hogy a februári rendezvényt megelőző hét második felében már nem tudtunk új jelentkezőket felírni a résztvevői listára, hiszen „kiakaszthattuk” volna a táblát: megtelt.

Vendég & Hotel Business Klub, Carne di Hall étterem, május 17. 

Mivel már mindenki izgatottan várta májusi találkozónkat – aki ismerte korábbról a budai, Duna-parti éttermet azért, aki pedig nem, nekik a szakmai kíváncsiság volt az egyik fő okuk -, azonban azt a kérdést többen is feltették, amikor meghallották, hogy hova készülünk: jó, jó, de miért Carne di Hall a hely neve? Így az egyik jelen lévő tulajdonostól, Halász Andrástól persze mi is rögvest ezt tudakoljuk.

Pangasiusproblémák, porcelántrendek, szállodai textiltrendek és lángmentes anyagok 

Amikor elküldtük meghívónkat, amelyben ezúttal a METRO budaörsi egységénél lévő, XXI. századi technológiával felszerelt és a magyar piacon egyedülálló rendezvény- és szakmai továbbképző központba hívtuk vendégeinket – azonnal sorban érkeztek a visszajelzések: jövünk!

Terminálgondok, új kártyás innováció a szakmának, NAV-infók, top szanitertrendek és Afrika a Bükkben 

A márciusi lapszámunk címlapján és két belső oldalon mutattuk be azt az elegáns új belvárosi bulihelyet, ahová ez évi második klubösszejövetelünkkel látogattunk el. Ez a Spirit Budapest Étterem, amely étterem, relaxtér és rendezvényhelyszín egyben, így új színfoltot hozva a pesti belvárosi éjszakába.

A csilláron is lógtak 

Az előzetes jelentkezések alapján gondoltuk, hogy nem leszünk kevesen ez évi első Business Klubunk alkalmával, azonban hogy több mint nyolcvanan látogatnak el rendezvényünkre – ez minden reményünket felülmúlta.

Bulgari Hotel nyílik Londonban 

Az Armani után a másik nagy olasz divatház, a Bulgari a Mariott hotel-lánccal karöltve 2012 áprilisában megnyitja legújabb szállodája kapuit Londonban - adta hírül a Jackpot Blog.

Őszi szakmai invázió Kínából 

Kínai „szakmai invázió” zajlott le az elmúlt hónapban Magyarországon. A Magyar Turizmus Zrt. meghívásában ugyanis, szeptember-októberben, öt(!) csoport fedezhette fel tanulmányút keretében hazánkat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!