hirdetés
hirdetés

Változások az Emirates hálózatában

Új járatok, új célállomások, és dubaji reptér felújítás - így foglalható össze, mivel tervez az Emirates 2019-re.

hirdetés

Számos menetrendszerű Emirates járatot érint a dubaji repülőtér 2019. április 16. és május 30. között tartó felújítása. A 45 napos átmeneti időszakban összességében 25%-kal fog csökkenni a légitársaság járatainak száma.

Európa

Több európai desztináció vonatkozásában bővülnek az Emirates járatok a főszezon ideje alatt 2019-ben. Athénba 2019. március 31. és október 6. között napi két járat fog repülni, a nyári csúcsidény alatt az egyik járatot a nagyobb kapacitású Airbus A380-as repülőgép teljesíti. Ugyanebben az időszakban a flydubai-jal kötött megállapodás révén ismét elindítja napi járatát az Emirates Zágrábba, míg Rómába napi három járattal közlekedik majd a légitársaság, a harmadik járat azonban a felújítás ideje alatt szünetelni fog. Júliusban és augusztusban napi két járattal repülhetnek az utasok Stockholmba.

Az Emirates emblematikus kétemeletes repülőgépe elsőként repül Skóciába, Glasgow-ba 2019. április 16. és május 31. között. Az összesen 489 férőhelyes A380-as a napi két Boeing 777-300ER járatot fogja helyettesíteni a kifutópálya felújítása idején. 2019. június 1. és szeptember 30. között az Emirates ismét napi két járatot fog üzemeltetni Glasgow-ba, ebből az egyiket Boeing 777-300ER, a másikat Airbus A380 repülőgéppel fogja teljesíteni a nyári szezonban megemelkedett utasforgalom miatt.

Ausztrália

A magyar utazók számára is fontos, hogy a gördülékenyebb repülési élmény érdekében a légitársaság bővíti járatait és új desztinációkat is megnyit az Ausztráliába utazóknak. Az Emirates naponta háromszor repül közvetlenül Dubajból Sydney-be, azok pedig, akik Bangkokból indulnának, az Emirates partner légitársasága, a Qantas járatai közül válogathatnak. 2019. március 31-től napi járat indul Dubajból Perth-be.

Afrika

Az Emirates további járatokat vezet be számos afrikai célállomásra 2019 júniusától. A kiegészítő járatok kielégítik az itteni piacokon tapasztalt megnövekedett utasigényt, és lehetővé teszik a zökkenőmentes átszállást Dubajon keresztül a Budapestről indulók számára is. A légitársaság 2019. június 1-től indítja el második napi járatát Casablancába, továbbá ugyanettől az időponttól heti hárommal emeli az Abudzsába tartó járatok számát, így a hét minden napján repül majd a nigériai városba. Továbbá kibővíti járatainak sűrűségét Accrába, így a négy új járattal összesen tizenegy alkalommal repül Dubajból Ghána fővárosába 2019. június 2-át követően. A már meglévő kapcsolt járat mellett egy újabb járatot indít az Emirates Guinea és Szenegál fővárosaiba, Conakry-ba és Dakarba.

Egyesült Államok

A megnövekedett utasforgalom kiszolgálása érdekében az érintett időszakban a légitársaság több desztinációra is bevezeti az Airbus A380 repülőgépeket. Az Emirates Bostonba tartó utasai megtapasztalhatják a világ legnagyobb kereskedelmi repülőgépének, az Airbus A380 fedélzeti szolgálatásait, például a First és Business osztály számára elérhető, méltán híres fedélzeti lounge-ot vagy a fedélzeti Shower Spa-t.

Dél-Amerika

Ezen felül dél-amerikai járatok is módosultak: 2019. június 1-től a légitársaság közelmúltban felújított kétosztályos elrendezésű Boeing 777-200LR gépe fog repülni minden nap Dubaj és Rio de Janeiro között. Ez a járat Rio de Janeiroból aztán Argentína fővárosba, Buenos Aires-be fog repülni heti négy alkalommal, míg a fennmaradó napokon Santiagóba tart majd.

Modern flotta

A 2019/20 pénzügyi évben az Emirates hat új Airbus A380 repülőgépet vesz át, ezzel egyidőben hét régebbi Boeing 777 gépet von ki a forgalomból. Az Emirates 2018. novemberében fogadta az utolsó Boeing 777-300ER repülőgépet, az újgenerációs Boeing 777Xs átvétele pedig 2020-ban kezdődik meg.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai