Régi fényében ragyog a Postatakarékpénztár egykori csarnoka

Régi fényében ragyog a Postatakarékpénztár egykori csarnoka 

Hosszú évtizedek óta bedeszkázva állt és raktárként használták az egykori Postatakarékpénztár valamikori csodás csarnokát.
Au revoir, Centre Pompidou!

Au revoir, Centre Pompidou! 

A francia főváros harmadik leglátogatottabb látványosságaként ismert párizsi Pompidou Központ öt évre bezár.
Eldőlt, melyik cég üzemelteti felújítás után a Gellért Hotelt

Eldőlt, melyik cég üzemelteti felújítás után a Gellért Hotelt 

A nemzetközi hírű, felsőkategóriás hoteleket üzemeltető Mandarin Oriental szállodalánc működteti majd Budapest emblematikus, történelmi szállodáját, a Gellért Hotelt, amely várhatóan 2027-től nyitja meg újra kapuit egy teljes körű, értékteremtő felújítást követően. 
Új nevet kapott Gyula egyetlen fürdőkapcsolatos szállodája

Új nevet kapott Gyula egyetlen fürdőkapcsolatos szállodája 

A gyulai Hunguest Hotel Erkel 2023 nyarától Hunguest Gyula néven fogadja vendégeit. Az elnevezés mellett 122 szobaegység és a szálloda közösségi terei is megújultak.
Az Amalfi-part legeredetibb szállodája

Az Amalfi-part legeredetibb szállodája 

Bonaventura Gambardella építész és Nikita Bettoni belsőépítész álmodta újra a ’60-as években épült olasz szállodát, melyhez hegyoldalba vájt bástyák is tartoznak.
Nézzen körül Ön is a Lánchíd alatt!

Nézzen körül Ön is a Lánchíd alatt! 

Most tiszta, rozsdakezelt minden, és a szerkezetbe beépített kis tükrök segítik, hogy a vizsgálódó szem olyan helyekre is belásson, ahová korábban nem.
Újjávarázsolták Szobon a romos Bagolyvárat

Újjávarázsolták Szobon a romos Bagolyvárat 

Egy három apartmanból, illetve egy csigalépcsőn át megközelíthető, titkos teraszhoz is kapcsolódó nászutas lakosztályból álló szállásépület jött létre.
Öt felújított kikötővel gazdagodott a Velencei-tó

Öt felújított kikötővel gazdagodott a Velencei-tó 

A korszerűsített, modernizált kikötők mindenben megfelelnek a kor elvárásainak és hozzájárulnak a helyiek és az itt nyaralók komfortérzetének javításához.
Nagyszabású felújítás kezdődik Segesváron

Nagyszabású felújítás kezdődik Segesváron 

Európai uniós forrásokból erősítik meg a világörökség részét képező segesvári vár omladozó falának több szakaszát, a munkálatok hétfőn kezdődnek az erdélyi városban - számolt be a Székelyhon erdélyi magyar hírportál.
Kontár munka miatt ismét felújítják a prágai Orlojt

Kontár munka miatt ismét felújítják a prágai Orlojt 

Lecserélik a híres prágai toronyóra, az Orloj festett kalendáriumát, miután a néhány éve felújított és 2018-ban kihelyezett naptár portréi nem felelnek meg az eredeti képeknek - jelentette be hétfőn a prágai önkormányzat.

Júniusban kezdődik a Ladics-ház felújítása Gyulán 

Júniusban kezdődik a gyulai Ladics-ház felújítása. Az uniós pályázati támogatásból megvalósuló rekonstrukció keretében az épület állagmegóvása mellett a kiállítást is megújítják.

Még most érdemes meglátogatni Párizs fontos nevezetességét 

Felújítási munkálatok miatt 2025 végén bezár a párizsi Pompidou Központ, és 2030-ban nyit meg újra - jelentette be szerdán Rima Abdul Malak francia kulturális miniszter.

Interaktív tárlattal bővült a sümegi vár 

A sümegi vár keleti szárnyának megújítása alkalmából átadóünnepséget rendeztek.

Kulturális előadásoknak ad majd otthont a Colosseum 

A világ másik leglátogatottabb épületét, a római Colosseumot évek óta tatarozzák, bővítik és a modern technikát is bevetik, hogy újabb programokkal szolgáljanak a látogatók számára - írja laptársunk, a Privátbankár.

Felújítják az Avasi kilátót 

Napokon belül megkezdődnek a munkálatok a kilátónál, illetve három másik helyen, amelyek szintén részei a projektnek. A munkálatok várhatóan március 10-e környékén kezdődnek a kilátóban, és a projekthez tartozó további helyszíneken

Autómentes lesz ez az ikonikus balatoni helyszín 

Teljesen megújul a Visszhang-domb Tihanyban, de az autósok nem járnak jól.

Indul egy fővároshoz közeli termálhotel felújítása 

2015-ben zárták be az érdi Liget Hotelt, aminek a jódos-brómos termálvízzel rendelkező fürdőrészlegét külső vendégek is látogathatták.Most úgy tűnik, idén elkezdődhet a leromlott állagú épület felújítása - írja a Termál Online.

Hamarosan szebb állomás fogadja Veszprémben az EKF-re érkezőket 

Megújul a veszprémi vasútállomás, a több mint egymilliárd forintos beruházás eredményeként komfortosabbá válik a vasúti közlekedés - jelentette ki csütörtöki, veszprémi sajtótájékoztatóján Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára.

Péntektől ismét járható a Lánchíd 

Péntek délutántól használhatják a Lánchidat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai, a taxik, valamint a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők - közölte a BKK kedden az MTI-vel.

Látványos megújulás a veszprémi várnegyedben 

A veszprémi várnegyed beruházás keretében 18 épület, 35 ezer négyzetméter épített és mintegy 10 ezer négyzetméter szabad terület újul meg. Ehhez hasonló fejlesztés a barokk kor óta, közel 250 éve nem volt a várnegyedben. A Magyar Állam által támogatott projekt részeként megszüntetik a valamennyi épületet érintő, évtizedek óta tartó súlyos vizesedést és sószennyezettséget. Ezek komoly kárt okoztak többek között a Szent Mihály Főszékesegyház épületében is. A főtemplom megújítása során a tervezők az épület (ősiséget sugárzó) karakteréhez illeszkedő, hagyományos és egységes belső tér kialakítását tűzték ki célul. Ehhez igazodnak az új, színes üvegablakok is, amelyek látványtervét a sajtónak is bemutatták. A veszprémi várnegyed felújítása 2025-ig tart, de több épület már 2023-ban, az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat idején is látogatható lesz. Erre az időszakra a beruházás és a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény egy speciális kiállítással készül.

Az új év újranyíló metrómegállókat hoz 

Januártól újabb két állomáson, a Deák Ferenc téren és a Ferenciek terén is megállnak a szerelvények a felújítás alatt lévő 3-as metróvonalon.

Ismét látogatható a Töki Romtemplom 

A pest megyei község határában található, mára már nagyon rossz állapotban lévő műemléket a most indult ROM Vándor program első állomásaként állították helyre.

Újabb szakaszban az esztergomi bazilika felújítása 

Az esztergomi bazilika felújítása során leemelték hétfőn a főszékesegyház déli tornyának kupoláját.

A vár után a várpark is megújult Szigetváron 

Csaknem 400 millió forintos beruházás keretében újult meg a 2016-ban nemzeti emlékhellyé nyilvánított szigetvári Zrínyi-várat körülvevő, nyolchektáros várpark, az elkészült beruházást hétfőn adták át.

Siófok öt strandja újult meg a főszezonra 

Megújult Siófok öt strandja az idei nyári főszezonra, a forrást az uniós pályázaton elnyert 148,4 millió forint mellett 33,8 millió forint saját erő adta - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Megszépül a Notre-Dame környéke 

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.

Kiemelt beruházás lett a budapesti Sofitel felújítása 

A részben a MALÉV által építtetett hotel kapui 2020-ban zártak be.

Átadták a felújított gúthi vadászházat 

A Zöldház néven ismert, helyi védettségű szálláshely több mint félmilliárd forintból újult meg.

Orvosi lézerrel is tisztítják a Lánchíd budai oroszlánjait 

Így távolítják el a legmélyebben lévő szennyeződéseket; a munka befejeztével a szükséges megerősítések után elvégzik a hibatérképen megjelölt javításokat, és pótolják a hiányzó részeket - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Elkészült a Jáki templom belső felújítása 

Elkészült a Jáki templom belső restaurálása, húsvétkor a hívek, az ünnepek után pedig már a turisták is újra látogathatják a magyar középkori építészet egyik legjelentősebb épületét - közölte Sarkadi Márton építész, projektvezető csütörtökön az MTI-vel.

Modern kiállítótérré válik a nyírbátori Báthori István Múzeum 

A 21. századi követelményeknek megfelelő, a mai vendégigényeket kielégítő, korszerű kiállítótérré válik a nyírbátori Báthori István Múzeum. A Magyar Nemzeti Múzeum filiáléjának rekonstrukciója a dél-nyírségi országrész legjelentősebb kulturális beruházása, mely állami támogatással 1,8 milliárd forintból valósul meg. Az időszerűvé vált munkálatok elkészültével az épület biztonságosabb, energiatakarékosabb, valamint akadálymentes lesz, továbbá új múzeumpedagógiai foglalkoztató is épül.

Nyártól ismét nyitva a felújított nagyvázsonyi vár 

Húsvétkor megnyílik az udvar, nyártól pedig a teljes nagyvázsonyi Kinizsi vár látogatható lesz; a műemlék 1,6 milliárd forintból újult meg. A tervek szerint interaktív kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások és kulturális rendezvények fogadják majd az érdeklődőket - közölte a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-vel.

Megújul és díszkivilágítást kapott a Bálna 

Megkezdődött a Bálna felújítása, cél a homlokzat, a fő- és melléképületek korszerűsítése, továbbá a héjszerkezet szigetelése. A most zajló átfogó fejlesztés eredményeként több ezer izzóból álló díszkivilágítást is kapott Budapest ikonikus épülete, amely Március 15. alkalmából a magyar zászló színeiben pompázott - tájékoztatta lapunkat az MTÜ.

Megújul a bélapátfalvi apátsági templom 

Márciusban kezdődik a bélapátfalvi apátsági templom felújítása - közölte az Egri Főegyházmegye kedden az MTI-vel.

Megújul a nyíregyházi múzeum 

Több mint 2,8 milliárd forintos beruházással teljesen megújul a nyíregyházi Jósa András Múzeum műemléki épülete, a belső és külső rekonstrukciót is magában foglaló kivitelezési munkálatok várhatóan idén nyáron kezdődnek el és a tervek szerint 2023 őszére fejeződnek be.

Élhetőbbé vált a pesti Duna-part 

Befejeződtek az átépítési munkák az id. Antall József rakpart, a Parlament és a Margit híd között. Gyalogos sétány és fasor várja az arra járókat.

Megújul a Rutter-ház Veszprémben 

Hostel, kávézó és a börtönmúzeum fogadóközpontja kap helyet az 1,3 milliárd forintból megújuló veszprémi Rutter-házban.

Felújították Velence egyik ikonikus épületét 

Több mint 500 éves története során először nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a velencei Szent Márk téren álló Régi Prokurátus (Procuratie Vecchie) épülete a közel 5 éves restaurációs munkálatokat követően.

Megkezdődött a várgesztesi vár felújítása 

A Komárom-Esztergom megyei Várgesztesen megkezdődött az omlásveszély miatt 2013-ban bezárt vár állagmegóvó felújítása 800 millió forintos költséggel - közölte csütörtökön a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az MTI érdeklődésére.

Még eddig küldhetjük a külföldieket a Gellért fürdőbe 

Egy Facebook posztból derült ki, hogy még bő fél évig várja a látogatókat a Gellért Gyógyfürdő.

Megújult a várkert Siklóson 

Új, korszerű, többfunkciós közpark jött létre Siklóson a helyi termelői piac otthonául is szolgáló várkert közelmúltban befejeződött, csaknem 400 millió forintos felújításával - tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

Új, exkluzív (kaland)túra az esztergomi bazilikában 

Hazánk legnagyobb vallási épületének felújítását most egy igazán különleges szemszögből mutatja be az Esztergom-Budapest Főegyházmegye Turisztikai Irodájának legújabb túrája - tájékoztatta szerkesztőségünket az Iroda.

Felújítják Buda egyik fontos múzeumát 

Megkezdődhet Magyarország egyik kiemelkedő ipari műemlékének, a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény épületének komplex megújítása, október elsején az épület modernizálásának tervei ugyanis megkapták a szükséges engedélyeket - írta Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója keddi Facebook-posztjában.

Kreatív lakberendezés és design 

Szeptember 24 - 26. között az építkezés és a lakásfelújítás előtt álló vásárlók és az enteriőrdesign szerelmesei 7000 négyzetméteren, több mint száz berendezett enteriőrben nézelődhetnek.

Parasztháza van? Pályázatból újíthatja fel! 

A Népi Építészeti Program keretében újabb támogatási kérelem benyújtására nyílt lehetőség szeptember 6-ai kezdettel.

Felújították a strandot és csónakkikötőt Dinnyésháton 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át Tiszanánán a 420 millió forintos támogatásból felújított dinnyésháti strand- és csónakkikötőt. 

Ismét századfordulós állapotban a Budavári Palota épületrésze 

A rekonstrukció során helyreállították a déli összekötő szárny eredeti, századfordulós állapotát.

Három erdei szálláshelyet újított fel a Pilisi Parkerdő 

A Pilisi Parkerdő Zrt. 2020-ban a Miniszterelnöki Kabinetirodával együttműködve, a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretein belül kezdte meg három erdei szálláshely korszerűsítését, felújítását. Az idén befejezett munkálatok összköltségvetése 55 millió forint volt - tájékoztatta lapunkat a társaság.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!