hirdetés

Európa hat legszokatlanabb karácsonyi vására

Akár barlangban is karácsonyozhat

Azt gondolnánk, hogy egy barlang, egy tó, vagy egy sötét erdő nem a legideálisabb helyszín az ünnepre hangolódáshoz. A trivago.hu bebizonyítja az ellenkezőjét; a szálláskereső weboldal összegyűjtötte a kontinens legszokatlanabb karácsonyi vásárait.

hirdetés

Forralt bor, mézeskalács, kézműves ajándékok - Európa nagyvárosai az év utolsó hónapjában ünnepi külsőt öltenek. A következő 6 karácsonyi vásáron azonban az igéző fényeken kívül az átlagosnak semmiképpen sem mondható helyszín biztosítja a felejthetetlen élményt.

1. Liseberg vidámpark, Svédország 

A svédországi Göteborg vidámparkja november-decemberben karácsonyi külsőt ölt; 5 millió izzóval, 700 karácsonyfával és 80 faházzal várja a látogatókat. A hagyományos vásáron kívül Lisebergben ellátogathat a régimódi karácsonyi kerületbe, ahol szekerek hajtanak a macskaköves utcákon és kórusok énekelnek az utcasarkon. A vidámpark egy másik részén pedig ennél is távolabbra utazhatunk az időben: egyenesen a középkorba, ahol tanúi lehetünk a királyi udvar ünnepi készülődésének.

 Nyitva: november 14-től december 30-ig

Szálláshely javaslat: Le Mat Göteborg City

2. Velvet Caves, Hollandia 

A holland Valkenburg barlangrendszere szokatlan, mégis ideális helyszínéül szolgál a karácsonyi készülődésnek. A Gemeentegrot (nevének jelentése „önkormányzati barlang”) ad otthont az egyik legnagyobb és legősibb földalatti karácsonyi piacnak Európában. A látogatókat a karácsonyfákon, csodás fényeken és finomságokon kívül falfestmények, szobrok és hangulatos zene várja.

 Nyitva: november 14-től december 23-ig

Szálláshely javaslat: Tummers

3. Hochschwarzwald, Németország 

A németországi karácsonyi vásárok amúgy is híresek, ám az egyik legeredetibb minden bizonnyal a Fekete-erdőben, Freiburg közelében található Hochschwarzwald karácsonyi vására. A vad, lélegzetelállító környezet, a mítoszok és legendák övezte völgy a négy adventi hétvégére ünnepi díszbe öltözik. A grandiózus híd alá több mint 40 kereskedő költözik, akik helyi kézműves termékekkel, egyedi ajándékokkal és különleges finomságokkal kínálják a vendégeket.

 Nyitva: november 29-től december 21-ig minden hétvégén

Szálláshely javaslat: Schwarzwälder Hof

4. Millstatti-tó, Ausztria 

Az osztrák Milstatt város taván elhelyezett tutaj, az úgynevezett „Tűzsziget” az ünnepek tiszteletére fényárban úszó adventi vásárrá változik át az év ezen szakaszában. Csodás környezetben, fenyőfákkal körülvéve élvezhetjük a főtt kolbászt, ízletes házi kenyeret, sült gesztenyét és egyéb falusi specialitásokat. A meleget a több helyen gyújtott apró tábortüzek, a jókedvet pedig a forralt bor és a felejthetetlen környezet biztosítja.

 Nyitva: november 19-től december 31-ig

Szálláshely javaslat: Familienhotel Steindl

5. Château d'Estoublon, Franciaország 

Ez a festői környezetben, Provence Fontvieille városában fekvő kastély elegáns helyszínéül szolgál egy különleges karácsonyi vásárnak. Már a kastélyhoz vezető út is lenyűgöző; az ünnepek közeledtével csodás fényárban úszik minden. A falakon belül karácsonyi díszek, kihagyhatatlan francia borok, luxuscikkek várják a szerencsés látogatót.

 Nyitva: november 15-től december 27-ig

Szálláshely javaslat: de l’Amphithéatre

6. Zürichi főpályaudvar, Svájc 

A pályaudvarok általában nem a meghitt, családias hangulatról híresek. Ezt azonban megcáfolja a svájci Zürich központi állomása, ami Európa legnagyobb beltéri karácsonyi vásárának ad otthont. A vonatok mellett ilyenkor 150 díszes házikó, rengeteg ajándék ötlet és egy csillogó, Swarowski kristályokkal teli hatalmas karácsonyfa várja a vendégeket.

 Nyitva: november 20-tól december 24-ig

Szálláshely javaslat: Hottingen

(forrás: Trivago)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Elfogadják-e a vouchert az utasok, vagy a pénzüket kérik vissza?

Kiadónk társoldalai