Ennyi a forralt bor alkoholtartalma

Ennyi a forralt bor alkoholtartalma 

A forralt bor a karácsonyi vásárok legkelendőbb itala - sokan úgy isszák, mint a teát, pedig alkoholtartalma egyáltalán nem alalcsony.
Csendes az ünnep idén a német karácsonyi vásárokban

Csendes az ünnep idén a német karácsonyi vásárokban 

Idén zene nélkül rendezik meg a karácsonyi vásárok nagy részét Németországban. Az árusok attól tartanak, hogy karácsonyi dalok híján a vendégek kevesebb ideig maradnak, és kevesebb pénzt költenek, írja az euronews.com hírportál.
Ennyibe kerül az adventi vásár Bécsben és Budapesten

Ennyibe kerül az adventi vásár Bécsben és Budapesten 

Bármily meglepő, az árak és a szolgáltatások nagyjából azonosak, az dönti el, melyik olcsóbb, hogy kinek melyik van közelebb.
Karácsonyi vásár vár a Várban

Karácsonyi vásár vár a Várban 

December 1-24. között szervezi adventi vásárát a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Márai Sándor Kulturális Közalapítvány a budai Várban, a Szentháromság téren, ahol sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket.
Adventi vásár Zágrábban

Adventi vásár Zágrábban 

Sokan nem is hallottak róla, pedig szerepel a világ legjobb karácsonyi vásárainak előkelő listáján -megelőzve Bécset, Londont és Párizst is. Idén december 2-a és január 7-e között várja a látogatókat az Advent Zágrábban karácsonyi vásár rengeteg látnivalóval és programmal. 
Jégpálya a Városháza Téli Élményparkban

Jégpálya a Városháza Téli Élményparkban 

A forralt bor, a mézeskalács fűszeres illata és a karácsonyi fények igazi ünnepi hangulatot varázsolnak az idei évben, hiszen november 24-én - pénteken - megnyitja kapuit a főváros téli ünnepe, a Budapesti Karácsonyi Vásár és a Városháza Téli Élménypark. Ezúttal két helyszínen is hangolódhatunk az ünnepekre: a Deák Ferenc téren karácsonyi vásári forgatag, míg a Városháza parkban először jégpálya várja a kicsiket és a nagyokat.
A karácsony szigete

A karácsony szigete 

Európa legkülönlegesebb adventi vásárát csak hajóval lehet megközelíteni.
Bécsben már áll a karácsonyfa és épülnek a standok

Bécsben már áll a karácsonyfa és épülnek a standok 

A Grabenen már szerelik a híres díszkivilágítást, a Bécsi Városháza előtt pedig már a múlt héten a helyére emelték Európa egyik legismertebb karácsonyi vására, a Christkindlmarkt karácsonyfáját.
Hétvégétől karácsonyig adventi vásár és programkavalkád Vácott

Hétvégétől karácsonyig adventi vásár és programkavalkád Vácott 

Adventtel kezdődően a váci Főtér népi játszótérrel, karácsonyi díszbe öltöztetett kisvonattal, óriás karácsonyfával és természetesen forralt borral, téli finomságokkal várja a város apraja-nagyját és az odalátogató turistákat.
Két nagy karácsonyi vásár nyit Budapesten

Két nagy karácsonyi vásár nyit Budapesten 

Pénteken nyílik a pesti Belváros két nagy karácsonyi vására, a Vörösmarty téri Vörösmarty Classic Xmas és a Szent István téri Advent Bazilika is.

Bécs lépést tart a kor szabta határokkal 

Kisebb és zöldebb lesz az idei Christkindlmarkt: kevesebb stand, energiatakarékosság, bio ételek és italok – ezekkel az újításokkal várják idén a látogatókat Bécs híres karácsonyi vásárán.

Új kézben a Vörösmarty téri karácsonyi vásár szervezése 

Elvi hozzájárulását adta Belváros önkormányzata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár szervezésére az Advent Bazilika esemény szervezőinek, miután nem sikerült megállapodásra jutnia a Budapest Branddel - közölte az önkormányzat sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

Mi lesz a karácsonyi vásárral, ha már nem a fővárosé a Vörösmarty tér? 

Mi lesz a karácsonyi vásárral, ha már nem a fővárosé a Vörösmarty tér?

Adventi készülődés Szolnokon 

Adventi falu, karácsonyi vásár, kézműves termékek és gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket Szolnokon advent idején.

Nincs karácsonyi vásár védettségi igazolvány nélkül 

A Fővárosi Önkormányzat megrendezi idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, amelyet november 19-től lehet látogatni, de a koronavírus-járvány fokozódása miatt csak védettségi igazolvánnyal, mondta Faix Csaba, a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója. Aki azt is elmondta, hogy a vendéglátósokkal megállapodtak abban is, hogy elérhető áron, 1500 forintért kötelező lesz egytáléltelt kínálni az érkezőknek.  

Így nyitnak a karácsonyi vásárok Ausztriában 

Grazban csuklópántos beléptetés lesz, a karszalagokat szúrópróbaszerzűen ellenőrzik majd, Bécsben körbekerítik a területet, és a beengedő kapuknál végzik el a kontrolt, vagy „becsekkoló pontokat” állítanak fel.

Európa hangulatos karácsonyi vásárai 

Idei három karácsonyi túrajavaslat olyan helyekre, amelyek kevésbé felkapottak, azonban igazi adventi élményt nyújthatnak az utazónak. A roadster.hu cikke a Travel and Leisure összeállítása alapján.

Megtartják a brüsszeli karácsonyi vásárt 

A koronavírus-járvány jelentősen romló adatai ellenére kinyit idén a nagy tömegeket vonzó karácsonyi vásár Brüsszel belvárosában - jelentette a helyi média szerdán.

Kiállítana a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron? Nincs akadálya 

Várják a hazai kézműveseket, iparművészeket és dizájnereket.

Elmaradnak a karácsonyi vásárok, de a karácsony azért nem 

Vásár ugyan nincs, de nyitva a bolt: személyesen kiválasztható kézműves ajándékok Karácsonyra.

Egy karácsonyi vásárról sem marad le idén Ausztriában 

Merthogy a legújabb döntés értelmében mind elmarad. A turisztikai ágazatban dolgozók bevétel kiesését viszont továbbra is 50 százalékban támogatják.

Online platformon vásárolhat a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásáron  

Elindult a budapestikaracsony.hu weboldal, ahol online várják az érdeklődőket a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár kiállítói.

Mi lesz a síszezonnal és a karácsonyi vásárokkal Ausztriában? 

Bécsben még mindig a város és a kormány döntésére várnak a karácsonyi vásár szervezői, és nagy port kavart fel Ausztria-szerte a síszezon európai szintű lefújása - írja a GD Consulting.

Valami azért mégis alakul a Vörösmarty téren 

A Covid-világjárvány miatt elmarad az idei Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. A több mint két évtizede működő adventi vásáron többnyire a Magyar Kézműves Szövetség (MKSZ) tagjai kínáltak egyedi alkotásokat a szakmai zsűri válogatása alapján.

Ha nálunk nem is, de Bécsben megtartják a karácsonyi vásárokat 

Idén is megrendezik a hagyományos karácsonyi vásárokat Bécsben az előírt egészségügyi szabályok betartása mellett. A Városháza előtti téren felépül majd a Jégálom korcsolyapálya kisebb verziója is, a szabadtéri szilveszteri ünnepség viszont elmarad.

Vásár nem lesz, de kampányol a kézművesekért a BFTK 

A COVID-járvány adventi időszakra várható tetőzése miatt elmarad az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) helyette kampányt indít a hazai kézművesek támogatására, amelyben mindenkit arra biztat, hogy magyar iparművészeti termékeket vásároljanak karácsonyra, ezzel támogatva a járvány miatt nehéz helyzetbe került kézművesket. A kampányhoz további csatlakozókat is várnak.

A Vörösmarty téri karácsonyi vásárt is elvitte a covid 

Idén adventkor nem rendezik meg az Európa tíz legszebb karácsonyi vására között jegyzett Vörösmarty térit a hagyományos formában, tudta meg a Napi.hu.

A Forbes is a legszebb karácsonyi vásárok közé válogatta a budapestit 

A CNN után a Forbes is a legszebb karácsonyi vásárok közé válogatta be a budapesti karácsonyi vásárok egyikét.

Közel 50 százalékkal drágább az étel az itthoni karácsonyi vásárban 

Az ételek minegy 50 százalékkal többe kerülnek a budapesti, Vörösmarty téri karácsonyi vásárban, mint Bécsben, ugyanakkor a forralt bor itthon sokkal olcsóbb.

Hello Wood-remek a megújult Téli Fesztiválon és Vásárban  

Budapest a négy évszak fővárosa, amely mára már az utazók egyik, sőt 2019-ben Európa legkedveltebb úti céljává vált. Így a főváros téli fesztiválja, az adventi és karácsonyi vásár feladata is, hogy megmutassa páratlan kulturális értékeinket, egyedülálló hagyományainkat és példát mutasson a híres magyar vendégszeretetből.

Bécsben sem marad el idén a karácsony 

A tavaszias időjárás ellenére az osztrák főváros gőzerővel készül a közelgő karácsonyi szezonra: a városháza előtt már áll a Christkindlmarkt karácsonyfája, a város különböző pontjain pedig egymás után öltenek alakot a karácsonyi vásárok. Bécsben idén összesen húsz vásárban merülhetnek alá az ünnep hangulatában az érdeklődők - tudtuk meg pénteken az osztrák főváros budapesti képviseleti irodájától.

Bizonyos dolgok nem változnak 

Felújítják a főváros talán legnépszerűbb belvárosi helyszínét a Vörösmarty teret. A szükségessé vált térkorszerűsítést előirányzó beruházás előkészítése a tervek szerint halad, amely az idei Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár megtartását is figyelembe vette - újságolta hétfőn a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BFTK).

Megválasztották Európa legszebb karácsonyi vásárát 

Az European Best Destinations utazási iroda idén is felmérte az utazói vélemények alapján, melyik Európa legszebb ünnepi vására. 

Advent Nagyváradon 

A PR in Hungary partnerségével a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) kétnapos karácsonyi tanulmányútra invitálta a magyar média néhány képviselőjét december 4-5-én Nagyváradra. A kis csapatot Mihai Jurca ügyvezetője tájékoztatta és kísérte útján.

Gazdag gasztronómiai kínálat a karácsonyi vásáron 

Izgalmas gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat 2017. november 10. és december 31. között.

Jön a mézeskalács, a kandírozott gyümölcs és a puncs 

A 2017-es téli szezonban összesen 20 karácsonyi vásárral és 1.000 standdal várják a Bécsbe látogatókat. 

Újra megnyitották a berlini karácsonyi vásárt 

Újra megnyitották csütörtökön Berlinben azt a karácsonyi vásárt, amely ellen hétfőn terrortámadást hajtottak végre. A német fővárosban elkövetett merénylet gyanúsítottját továbbra sem találják, és a szövetségi legfőbb ügyészség cáfolta azt a sajtójelentést, miszerint az üggyel összefüggésben vettek őrizetbe négy embert.

Megerősítik a bécsi karácsonyi vásárok védelmét 

Az osztrák rendőrség szerdától az alkotmányvédelmi hivatallal egyetértésben megerősíti a bécsi karácsonyi vásárok védelmét, hogy megakadályozzák a berlini kamionos merénylethez hasonló támadások elkövetését.

Erősítették a karácsonyi vásár védelmét Brüsszelben 

Noha a biztonsági ellenőrzések alkalmával mindent rendben találtak a belga hatóságok, hétfő éjszakától megerősítették a brüsszeli belváros karácsonyi vásárának védelmét - közölte Yvan Mayeur polgármester a La Libre Belgique című napilap keddi beszámolója szerint.

Teherautó hajtott a tömegbe a berlini karácsonyi vásáron 

Tizenkét ember halt meg és 48-an megsebesültek hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban, amikor a tömegbe hajtott egy teherautó.

Szentpétervár, a téli rege 

Budapest és Szentpétervár eddigi kapcsolatát 2015-ben a turizmus és a kultúra területén is szorosabbra fűzték – vezette be a szentpétervári sajtótájékoztatót Pap Mária a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ turisztikai divízió vezetője. Artem Bilichenko (Turisztikai Információs Központ, Szentpétervár) a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár pavilonjában városa télen is álomszerű kínálatát idézte fel.

Pozsonyi karácsony: jégpálya, mézbor és advent a várban 

Pozsonyi kiflit, puncsot, forralt bort, karácsonyi mézbort, palacsintát, forró grogot és sült kolbászt is kínálnak Pozsonyban a karácsonyi vásári forgatagban.

Ünnepi díszbe öltözött Bécs 

Már a hivatalos megnyitó előtt megrohamozták az érdeklődők a Christkindlmarktot, a Bécsi Városháza előtti mesevilágot. Az osztrák főváros legnépszerűbb karácsonyi rendezvénye Bécsi Karácsonyi Álom néven újult meg. Idén összesen 19 karácsonyi vásárban tankolhatnak ünnepi hangulatot a műfaj szerelmesei.

Európa legnagyobb gyertyainstallációja a Várkert Bazárban 

Az adventi időszakban, vagyis november 27-től Európa legnagyobb gyertyainstallációjával, kulturális, családi és gyermekprogramokkal várja a Várkert Bazár a látogatókat: Omega-koncert, Miklósa Erika és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar estje, Csipkerózsika táncjáték, Régi korok karácsonyát idéző kiállítás, népművészeti karácsonyi vásár, street food ínyencségek, műjégpálya és interaktív gyermekjátszó december 24-ig.

Időben és térben is kibővítették a pozsonyi karácsonyi vásárt 

A pozsonyiak közös karácsonyfáján és az annak közelében kialakított "kívánságok utcájában" elhelyezett díszkivilágítás felkapcsolásával hivatalosan is megnyílt pénteken a karácsonyi vásár a szlovák fővárosban.

Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár 

Ünnepélyes külsőségek közt, november 12-én szombaton nyílik meg a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren, de már pénteken, a vásár hivatalos első napján kinyitott a pavilonok zöme, „hangolnak” a karácsonyi csengők, és hurka, kolbász illata érződik a téren.

A bécsiek már felállították a karácsonyfát 

Felállították a karácsonyfát a bécsi Városháza (Rathaus) előtt, ahol a karácsonyi vásár még ezen a héten, pénteken nyílik meg.

Budapesten nem ér véget az advent a karácsonnyal 

Csütörtökön kora délután ugyan bezárnak, de a Városháza parkban és a Vörösmarty téren már péntektől, a Bazilikánál pedig december 27-től ismét teljes nyitvatartással üzemelnek a budapesti adventi vásárok.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!