hirdetés

Startup az ötcsillagos hotelben? Miért is ne?

Egyedülálló startup-os vállalkozás a hazai szállodások körében? Avagy mindent tudó concierge? Ez is, az is igaz a Mellow Mood Hotels esetében. Ugyanis olyan, a vendégeik által okostelefonon üzemeltethető, ingyenesen letölthető applikációt kínálnak mostantól a hozzájuk érkezőknek, amely könnyen elveheti a fővárosi idegenvezetők kenyerét.

hirdetés

Lehetett akár segway-jel is érkezni arra a tájékoztatóra a szállodacsoport eddigi egyetlen ötcsillagos tagjához, amelyet november 27-én tartottak a Buddha Bar Hotel vadonatúj Baalbek libanoni éttermében - naná, hogy ezt választottam. (Frászt hozva ezzel a szervezőkre, ugyanis felpattanva kétkerekűre rögvest nekilódultam mindenféle oktatás nélkül az adventi első hétvége teljes csúcsforgatagával szembe a Váci utcában, a Vörösmarty tértől a Ferenciek tere felé.)

Az innovatív szemléletről, kreativitásról szóló tájékoztató témája ezúttal egy olyan applikáció volt, amelyet a szállodacsoport kérésére fejlesztett kimondottan a Mellow Mood-csoport részére a Pocket Guide. Lényege: ez tulajdonképpen egy személyre szabott városnéző túra, amelynek során a szálloda egyik recepciósa, Veégh Máté kalauzolja az idegeneket, és mutatja be a főváros nevezetességeit. Vagyis olyan speciális új concierge-szolgáltatás, amelyet senkinek nem kell megrendelnie és kifizetnie, hanem egyszerűen hozzátartozik a foglalásához. Mint Máté a tájékoztatón bevallotta, kicsit félt a feladattól, hiszen ő egyáltalán nem hivatásos, profi idegenvezető, de a Pocket Guide-osok megnyugtatták, ennek a programnak épp az a lényege, hogy egy szállodai alkalmazott, vagyis a hotel egyik arca vezesse ezúttal a vendéget, mert így igazán hiteles.

A letöltések száma máris igazolja az app sikerességét: az augusztusi indulástól kezdve 5474 vendég tette fel mobiljára az új, kreatív szállodai programot, az elmúlt hónapban 2500-an voltak kíváncsiak rá.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Tervez-e valamilyen változtatást a továbbiakban, miután bejelentették, hogy márciustól elkezdik kiküldeni a koronavírus elleni védettségről szóló igazolást?

Kiadónk társoldalai