hirdetés

Balatoni reggelivel erősít a Paletta

Csak itthon nem akkora nagy siker még, mint a határon túl, ahol szinte mindenki hétvégén felkerekedik, hogy valahol másutt reggelizzen egy kiadósat, de közben egészségeset, ráérőset - és ne otthon, a megszokott környezetben.

hirdetés

Viszont a dél-balatoni vendéglátóhelyéről már jól ismert Paletta idejében ráérzett, hogy mekkora üzlet lesz hamarosan a hétvégi reggeliztetés, ezért tökéleletes lokációval - a pesti Ferencváros szívében, ahol egymást érik a külföldiek kedvenc szálláshelyéül szolgáló airbnb-lakások, hostelek - áprilistól elindította balatoni alapanyagokkal bélelt, különleges reggeli kínálatát.

„Az áprilisi hétvégéken elkezdjük valóra váltani egy régi álmunkat, és elindulunk a reggelikkel: áprilisban pénteken, szombaton és vasárnap várjuk a vendégeket külön reggeli étlappal, májustól már hétköznap isi”, mondja Bezerics Dani, a Paletta Bisztró tulajdonosa. "A terasz már most is nyitva, de májustól bővítjük, hogy még többen tudjatok a teraszon reggelizni, vagy épp délután sütizni, kávézni, este vacsorázni" teszi hozzá.

Amit mostantól kínálnak: 

Balatoni stílusú angol reggeli harcsahurkával: a tálon megtalálható a 2017-es balatoni alapanyaga, a töreki bab és a keszthelyi tokhalasok által készített harcsahurka. A bab itt fehér salátabab, amiből egy könnyed citrusos sóletet készítettek a konyhán, a harcsahurka  harcsahús majorannás ízesítéssel Keszthelyről. A tojás , tulajdonképpen egy rántott lágytojás. 64 fokon készítik egy órán át a tojást, aztán kihűtik és kirántják

Mangalica virsli, kanizsai mustár, kenyér: Az Istvándy Birtok mangalicájából a zirci Vezérhúsnál készül roppanós mangalicavirsliből készül. A kanizsai mustár Daniék első számú kedvence. A kenyeret helyben sütik hozzá.

Joghurt, müzli, lekvár. Mandulatejes zabkása, kukoricapehellyel, gyümölcsökkel. Ez egy abszolút mindenmentes reggeli, friss gyümölcsökkel tálalva.

Emellett van még  tojásétel is, választható feltétekkel (korosajt, újhagyma, szarvasgomba, mangalicasonka, házi szalámi, rukkola, kecskesajt, kéksajt, paradicsom, paprika, bazsalikom, sertés sonka, tojás)

Ha valaki a pesti Palettában reggelente éhen marad - az valószínűleg a nyitás előtt próbált betérni a Tompa utcai üzletbe az éjszakai bulizás után, vagy annyira másnapos még, hogy rossz ajtón kopogtatott be, nem pedig a 28-as szám alá.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Paletta)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai