Balatoni reggelivel erősít a Paletta

Csak itthon nem akkora nagy siker még, mint a határon túl, ahol szinte mindenki hétvégén felkerekedik, hogy valahol másutt reggelizzen egy kiadósat, de közben egészségeset, ráérőset - és ne otthon, a megszokott környezetben.

Viszont a dél-balatoni vendéglátóhelyéről már jól ismert Paletta idejében ráérzett, hogy mekkora üzlet lesz hamarosan a hétvégi reggeliztetés, ezért tökéleletes lokációval - a pesti Ferencváros szívében, ahol egymást érik a külföldiek kedvenc szálláshelyéül szolgáló airbnb-lakások, hostelek - áprilistól elindította balatoni alapanyagokkal bélelt, különleges reggeli kínálatát.

„Az áprilisi hétvégéken elkezdjük valóra váltani egy régi álmunkat, és elindulunk a reggelikkel: áprilisban pénteken, szombaton és vasárnap várjuk a vendégeket külön reggeli étlappal, májustól már hétköznap isi”, mondja Bezerics Dani, a Paletta Bisztró tulajdonosa. "A terasz már most is nyitva, de májustól bővítjük, hogy még többen tudjatok a teraszon reggelizni, vagy épp délután sütizni, kávézni, este vacsorázni" teszi hozzá.

Amit mostantól kínálnak: 

Balatoni stílusú angol reggeli harcsahurkával: a tálon megtalálható a 2017-es balatoni alapanyaga, a töreki bab és a keszthelyi tokhalasok által készített harcsahurka. A bab itt fehér salátabab, amiből egy könnyed citrusos sóletet készítettek a konyhán, a harcsahurka  harcsahús majorannás ízesítéssel Keszthelyről. A tojás , tulajdonképpen egy rántott lágytojás. 64 fokon készítik egy órán át a tojást, aztán kihűtik és kirántják

Mangalica virsli, kanizsai mustár, kenyér: Az Istvándy Birtok mangalicájából a zirci Vezérhúsnál készül roppanós mangalicavirsliből készül. A kanizsai mustár Daniék első számú kedvence. A kenyeret helyben sütik hozzá.

Joghurt, müzli, lekvár. Mandulatejes zabkása, kukoricapehellyel, gyümölcsökkel. Ez egy abszolút mindenmentes reggeli, friss gyümölcsökkel tálalva.

Emellett van még  tojásétel is, választható feltétekkel (korosajt, újhagyma, szarvasgomba, mangalicasonka, házi szalámi, rukkola, kecskesajt, kéksajt, paradicsom, paprika, bazsalikom, sertés sonka, tojás)

Ha valaki a pesti Palettában reggelente éhen marad - az valószínűleg a nyitás előtt próbált betérni a Tompa utcai üzletbe az éjszakai bulizás után, vagy annyira másnapos még, hogy rossz ajtón kopogtatott be, nem pedig a 28-as szám alá.

Forrás: Paletta


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.