Csöpög a fagyi, ha nem nyalod elég gyorsan?

Ennek vége! Pihent agyú japán tudósok ugyanis nemrégiben feltalálták a lassan olvadó fagylaltot. Egy helyi napilap számolt be a különös eljárásról.

A japán tudósok felfedezték a jégkrém megőrzésének titkát, így nem olvadnak több órán keresztül. A hűsítő édességet nyalók ízlelőbimbói mindezt nem fogják észrevenni, hacsak nem rendelkezik a fagylaltot nyaló olyan türelemmel és az akaraterővel, hogy megfigyelhesse a lassú átalakulást – ahogy ez a mélyhűtőből kivett fagyasztott ételek felolvadása során történik..

Egy japán napilap, az Asahi Shimbun írta meg, miszerint a Kanazawa Bioterápiás Fejlesztési Kutató Központnál találták meg a fagylalt megőrzésének módját. A kutatók arról számoltak be, hogy egy szakács egy desszertet készített, amelyhez polifenol folyadékot használt. Ezt az anyagot a földieperből nyerik annak érdekében, hogy segítsenek a helyi epertermelőknek, akiknek termései Japán keleti részén a sorozatos földrengések és cunamik következtében veszendőbe mentek. A szakács elmondta a tudósoknak, hogy " A krém azonnal megszilárdult, amikor eper-polifenolt adta. hozzá ". Erre a tudósok azonnal vizsgálni kezdték a különös módon viselkedő természetes összetevőkből álló vegyületet.

Többszöri próba és kísérleteés után a Kanazawa Egyetem professzora, Tomihisa Ota hamarosan nem olvadó jégkrémeket fejlesztett ki. "A polifenol folyadék olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megnehezítik a víz és az olaj különválasztását, így egy tartálynyi fagylalt képes a szokásosnál hosszabb ideig megtartani a krém eredeti formáját, és nehezen olvad el" - mondta el a professzor az újságnak .

Az új eljárással készített jégkrémből áprilisban Kanazawában, Oszaka-ban és Tokióban árusítottak a vásárlóknak, ahol mindenütt megállapították, hogy a Kanazawa Ice még öt perc után is megőrizte eredeti formáját, és az íze is remek volt.

Forrás: www.cntraveler.com


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?