hirdetés

Csöpög a fagyi, ha nem nyalod elég gyorsan?

Ennek vége! Pihent agyú japán tudósok ugyanis nemrégiben feltalálták a lassan olvadó fagylaltot. Egy helyi napilap számolt be a különös eljárásról.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A japán tudósok felfedezték a jégkrém megőrzésének titkát, így nem olvadnak több órán keresztül. A hűsítő édességet nyalók ízlelőbimbói mindezt nem fogják észrevenni, hacsak nem rendelkezik a fagylaltot nyaló olyan türelemmel és az akaraterővel, hogy megfigyelhesse a lassú átalakulást – ahogy ez a mélyhűtőből kivett fagyasztott ételek felolvadása során történik..

Egy japán napilap, az Asahi Shimbun írta meg, miszerint a Kanazawa Bioterápiás Fejlesztési Kutató Központnál találták meg a fagylalt megőrzésének módját. A kutatók arról számoltak be, hogy egy szakács egy desszertet készített, amelyhez polifenol folyadékot használt. Ezt az anyagot a földieperből nyerik annak érdekében, hogy segítsenek a helyi epertermelőknek, akiknek termései Japán keleti részén a sorozatos földrengések és cunamik következtében veszendőbe mentek. A szakács elmondta a tudósoknak, hogy " A krém azonnal megszilárdult, amikor eper-polifenolt adta. hozzá ". Erre a tudósok azonnal vizsgálni kezdték a különös módon viselkedő természetes összetevőkből álló vegyületet.

Többszöri próba és kísérleteés után a Kanazawa Egyetem professzora, Tomihisa Ota hamarosan nem olvadó jégkrémeket fejlesztett ki. "A polifenol folyadék olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megnehezítik a víz és az olaj különválasztását, így egy tartálynyi fagylalt képes a szokásosnál hosszabb ideig megtartani a krém eredeti formáját, és nehezen olvad el" - mondta el a professzor az újságnak .

Az új eljárással készített jégkrémből áprilisban Kanazawában, Oszaka-ban és Tokióban árusítottak a vásárlóknak, ahol mindenütt megállapították, hogy a Kanazawa Ice még öt perc után is megőrizte eredeti formáját, és az íze is remek volt.

(forrás: www.cntraveler.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai