hirdetés

Farmville a valóságban

Közösségi finanszírozású kert épül Harta mellett, ahonnan közvetlenül az előfizetőkhöz szállítják majd a megtermelt ételt. A Farm to table egy társadalmi mozgalom, amely arra törekszik, hogy a helyi ételeket közvetlenül a termelőtől szerezzék be a háztartások, éttermek, iskolák, így a szállítási idő minimálisra csökken, nincs tárolási költség, közvetítő, és nem veszít minőségéből a termék, amíg az üzletek polcain áll.

hirdetés

A vidéki minőség és a budapesti (és külföldi), minőségre fogékony közönség összekötésével érték teremthető mindenki számára. E gondolkodását bizonyítja többek között a kolbasztoltok.hu csapatépítő vállalkozás és a parasztreggeli.hu paraszttál készítő és kiszállító projekt, amelyekben vidéken megvalósított szolgáltatást, előállított termékeket juttatnak el a fővárosi keresletnek. Ebbe a sorba illik bele egy újabb vállalkozás, a MyFarmHarta, amelyet néhány fiatal üzleti szakember és a Köves család közösen valósítanak meg. Az informatikát és a gasztronómiát kötné össze a 30 éve mezőgazdaságban tevékenykedő Kövesdi család egyik tagja, Gábor, aki lassan 10 éve Budapesten, az online világban dolgozott, majd saját vállalkozásba ketdett. 

“Az előfizetők beleszólnak a kert életébe, zárt Facebook csoportban követhetik az eseményeket, szavazhatnak a termelni kívánt növényekről, az aktuális döntésekről, de egy 360 fokos kamerán keresztül folyamatosan ellenőrizhetik is majd a kertjüket. Nagyon fontos üzenet a transzparencia, hogy a bérlők mindenről tudjanak, biztosak lehessenek abban, hogy a gazdák mindent megtesznek a minőségi termények felneveléséért.” - mondta Kövesdi Gábor a projekt ötletgazdája és tulajdonosa.

A Farm to table egy társadalmi mozgalom, amely arra törekszik, hogy a helyi ételeket közvetlenül a termelőtől szerezzék be a háztartások, éttermek, iskolák. Mivel a MyFarmHarta rendszerében is a megtermelt javakat heti vagy havi rendszerességgel közvetlenül az előfizetők asztalára szállítják, a szállítási idő minimálisra csökken, nincs tárolási költség, közvetítő, és nem veszít minőségéből a termék, amíg az üzletek polcain áll.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Az energiaárak és az alapanyagok beszerzési költségei ugrásszerűen megnőttek, és még nem tudni, hol a vége. Ön tett-e valamit annak érdekében, hogy ellensúlyozza valahogy a brutál módon megnövekedett kiadásait?

Partnerünk