Három díjat nyert a bor.hu az Év Honlapja pályázaton

Összesen 331 honlap, applikáció, kreatív és technológiai megoldás versenyzett az idén 20 éves Év Honlapja pályázaton. A bor.hu weboldal első alkalommal nevezett, és rögtön három kategóriában is díjat kapott - tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A 2019-ben elindult, azóta több fejlesztésen átesett www.bor.hu az elmúlt években mérvadó, mértékadó weboldallá vált. Nemcsak a hazai borvidékeket és borászatokat mutatja be részletesen, de átfogó képet ad borstílusainkról, szőlőfajtáinkról és a hazai borkultúráról is. Az oldalon eseménynaptár és magazincikkek is biztosítják, hogy a borok és borutazások iránt érdeklődők naprakész, színes hírek és ajánlók révén kerüljenek közelebb borkultúrához, a pohárban lévő borokon keresztül és a borászatoknál látogatást téve, személyesen.

A weboldal az Év Honlapja versenyen, a szakmai zsűri megítélése alapján az alábbi kategóriákban nyert el díjat:

Hungarikum kategóriában az Év Honlapja
Kultúra kategóriában Minőségi díj
Kereskedelem kategóriában Különdíj



Az idei jubileumi Év Honlapja pályázatra minden korábbinál több nevezés érkezett. A díjak elismerést jelentenek a bor.hu minden munkatársának: borszakíróknak, fotósoknak, szerkesztőknek, webfejlesztőknek, közösségi média szakértőknek, és nem utolsósorban annak a 390 borászatnak, amely lehetővé tette, hogy az oldalt felkeresők összetett és valóban attraktív képet kapjanak borvidékeinkről.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.