Magyar a világ legjobb boréttermei között

A Wine Spectator bormagazin évtizedek óta a véleményformálók közé tartozik a borszakmában. 1981 óta publikált globális listájuk a világ leginkább ajánlott boréttermeit veszi sorba. A bekerüléshez komoly borkínálat szükséges.

A budapesti Madách térnél található Fiaker Bisztró&Borbár széles választékkal, évjárat mélységekkel, a korabeli Osztrák-Magyar Monarchia mai országainak boraival lett méltó a nemzetközi ajánlásra. Az elismerés azt bizonyítja, hogy regionális kínálattal is lehet olyan szakmai színvonalat képviselni, amely világviszonylatban is megállja a helyét. A Fiaker nem kíván szűk rétegek borétterme lenni. Nem pozícionálja magát fine dining kategóriába és nem kizárólag finewine lelőhely. Sokkal inkább az Európában már megszokott, szűkebb, de minőségi bisztró ételkínálattal egészítik ki a borok nyújtotta élményt.

A borkínálatot a tulajdonos Kálmán András DipWSET nemzetközi borakadémikus állította össze. Alapját a budai KisBécsben évek óta forgalmazott osztrák borok adják – ez épült tovább a Monarchia területeivel, közte hasonlóan nagy hangsúlyt kaptak a magyar tételek. Rajtuk kívül szlovén, horvát, szerb, erdélyi, szlovákiai és észak-olaszországi borok is állandó jelleggel kóstolhatók. A szélesség mellett, amibe napjaink könnyed, populáris, megfizethető borai is beleférnek, figyelnek a mélységre is. Kiemelt tételekből több évjáraton keresztül izgalmas visszatekintésre nyílik mód. A Fiaker Bortrezorjában jelenleg 1993-ig találhatunk borokat, de különleges pezsgők, magnum tételek is fellelhetők.

Forrás: Magyar Konyha


Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.