hirdetés

Magyar kiadvány a Gourmand Awards négy döntőse közt

Nemzetközi díjra jelölik a TokajKalauzt.

hirdetés

Január végén értesítették világszerte a gasztronómiai kiadványok szerzőit, akik a rangos Gourmand Awardson a Best in the world szintig jutottak. A több fordulós könyvszemlén egy hazai könyv, a Ripka Gergely által írt, TokajGuide 'European wine' kategóriában a legjobb 4 közé került, ami magyar könyvnek korábban még nem sikerült. A Gourmand Awards for Drink Culture a világ egyik legnagyobb gasztronómiai és italkönyves seregszemléje, összesen nem kevesebb, mint 175 ország kiadványainak részvételével, a Gourmand International szervezésében.

Az évszakonként szemlézett versenyben végül az ‘európai bor’ kategóriában döntőbe jutó négy jelölt:

• Ausztria - Ruster/Ausbruch DAC, Rudolf Lantschbauer, Yulan Cai (Vinothek)

• Bosznia - Wine Stories, Bosnia & Herzegovina, Zeljko Garmaz

• Magyarország - Tokaj Guide, Ripka Gergely (Scolar Kiadó)

• Egyesült Államok - The New Wines of Mount Etna, Benjamin North Spencer (Gemelli Press).

“Felemelő érzés már önmagában Tokajt és Magyarországot látni ezen a shortlisten. Franciaország boros könyveinek külön kategóriája van ezen a versenyen, Magyarországot meg a legtöbb boros tankönyvben, webshopban és más hasonló platformokon általában a ‘világ többi része’ kategóriában említik. Én is igyekszem mindent megtenni azért, hogy hazánkat számon tartsák ma is a bortérképen” - mondja a szerző, akinek TokajKalauza a tavalyi Spring Harvest listán tűnt fel először a könyvszemle weboldalán. A Best in world kategória védjegyét, matricáját már használhatják a kategória döntősei, végső győztest pedig júniusban hirdetnek, Párizsban. (A teljes lista, számos izgalmas kategóriában itt böngészhető: www.cookbookfair.com.)A TokajGuide/TokajKalauz 2014 óta eddig 3 kiadással került nyomtatásba, legutóbb 2019-ben. A kétévente frissülő, szabad és független, kétnyelvű kiadvány napjaink legátfogóbb, legnaprakészebb kalauza a történelmi Tokaji borvidék értékeiről, benne 150 meghatározó borászaton túl a legjobb éttermek, ajánlott szálláshelyek, sokrétű rendezvénytippek, a legszebb kirándulóhelyek, várak és más történelmileg vagy táji szempontból fontos látnivalók, de katalogizált borértékelések és évjáratleírások is vezetik a borturistát.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a kiszállítások és az elvitelre való ételkiszolgálás miatt megnövekedett papír- és műanyag csomagolóeszközökről?

Kiadónk társoldalai