Amikor lejön a térképről a benne lévő tartalom

Megújult, felfrissült és gazdagodott a Balatoni Gasztrotérkép, amelynek idei kiadását nemcsak bejelentette az ötletadó Szauer Judit, hanem élőben prezentálták is június 12-én. Szó szerint lejött térképről a tihanyi Piac Placcra a kenesei péklány, a füredi bisztró, a szemesi juice bár, a badacsonyi borász, a kéthelyi pezsgős, és még egy food truck is bemutatkozott a sajtó képviselőinek. Ők érzékeltették azt a színvonalat, amit a Gasztrotérképen szereplők valamennyien képviselnek.

 Már 67 hely közül választhat az, aki a Balatoni Gasztrotérkép kalauzolására bízva magát szeretné végigkóstolni a tókörnyéki gasztronómiai kínálatot. A változatos gasztrotúra szervezését az könnyíti meg, hogy kisebb térségenként csoportosították a zömében bisztrókat, éttermeket, de fölkerültek fagyizók, pálinkamanufaktúrák, borászatok is: Keszthely és környéke, Badacsony vidéke, a Káli és a Pécselyi medence, Füred, Veszprém, Tihany, Csopak, Siófok és környéke hívja kóstolásra és garantáltan színvonalas időtöltésre a vendégeket. De fölkerült olyan bisztró is, amit az M7-en autózva, már útközben érdemes fölkeresni.

A térképen szokás szerint magyar és angol nyelvű, rövid információk olvashatók az ajánlott helyekről, internetes elérhetőségeik pedig megkönnyítik a gyors tájékozódást. Piktogramokkal jelölték a szálláslehetőséget, a vegetáriánus kínálatot, a kutyabarát helyet, vagy a panorámás kilátást.

Az idei ajánlatban nagyon sok a fiatal gasztronómiai vállalkozó, akiknek már az a természetes, hogy a színvonalas vendéglátást képviselik. Mindnyájuk közös érdeke, hogy a Balatoni Gasztrotérkép, ami mára erős márkává vált, ne sérüljön, hanem minőségi garanciát jelentsen az utazók számára. Az is a céljuk, hogy a nyári szezont időben meghosszabbítsák, és az év nagy részében fogadják a vendégeket.

Az ingyenes Balatoni Gasztrotérképet tavaly egészítették ki online applikációval, amit akkor több mint 15 ezren töltöttek le. Vannak, akik jobban szeretnek térképpel a kezükben útnak indulni, rájuk gondolva most is 120 ezres példányban nyomtatták ki, és országos terjesztésben juttatják el a fontosabb turisztikai csomópontokra, és természetesen a térképen szereplő helyekre is.

A térkép 2015-ben jelent meg először, és a korábbi években kisebb balatoni térségeket ajánlott a vendégek figyelmébe. Most már a Balaton mindkét partja, sőt a környező helyek is bejárhatók a kalauzolásával. A közös cél változatlan: népszerűsíteni a minőségi balatoni vendéglátást, és szembemenni a vendégeknek azzal a régi beidegződésével, hogy a tó környékén csak júniustól augusztus 20-ig vannak enni-inni- és látnivalók.


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?