hirdetés

Minél erősebb a sör, annál jobb a beleknek

Egy holland kutatás szerint egyes sörök a bennük lévő baktériumok miatt annál egészségesebbek, minél erősebbek.

hirdetés

Az Independent cikke szerint az Amszterdami Egyetemen dolgozó Eric Claassen professzor kutatása során arra a megállapításra jutott, hogy az átlagnál jóval erősebb belga sörök nagyon is egészségesek, mert a bennü lévő baktériumok jót tesznek a bélrendszernek.

Vizsgálata szerint a Magyarországon is népszerű belga búzasörök és meggyes sörök is tele vannak probiotikus mikróbákkal, amelyek a bélflóra egészségéért is felelnek.

A professzor szerint a fő különbség nem is a sör erősségében rejlik, hanem abban, hogy a vizsgált söröket a legtöbbel ellentétben nem egyszer, hanem kétszer fermentálják, és a második eljárás nem csak a sör ízvilágát és erősségét adja meg, de másfajta élesztőket is használnak. Ezek olyan savakat termelnék, amelyek megölik a belekben található káros baktériumokat.

Eric Claassen ugyanakkor attól mindenkit óva int, hogy mostantól literszámra igya az erős söröket, merta kutatás csak azt állította, hogy aki visszafogottan fogyaszt ilyen termékeket, azok egészségesebbek lehetnek.

(forrás: The Independent)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai