A kézműves és multinacionális összefogásban alkotott Delight IPA egy könnyű választás: frissítő, intenzív trópusi gyümölcsös illatokkal és finoman gyantás keserűségével kísérője lehet akár az egész estének. A dán sörforgalmazó, a világ egyik vezető márkájának képviselői egy kézműves sörfesztiválon találkoztak először a Horizont söreivel és ezután kezdeményezték a kapcsolatfelvételt a kraft főzdével. A két fél hamar közös hullámhosszra került – anno a Carlsberg is úttörő, kézműves filozófiával indult, ők tenyésztették ki az első lager élesztőt.
A Delight IPA receptje közös ötletelések és kóstolások után született meg. Szűretlen, pasztőrözetlen, árpamaláta, búzamaláta és amerikai komlók felhasználásával készült újhullámos, felsőerjesztésű sör. Friss, déligyümölcsösen komlós, aromás, intenzív illatú, selymes kortyérzettel.
„Magyarországon még nem volt ilyen hosszútávú, stratégiai összefogás a söriparban, büszkék vagyunk, hogy mi lehetünk az úttörők.” – mondta Dudok Ádám, a Horizont alapítója. „Szeretnénk, hogy a kraftsörök üzenete, a minősége, az általunk képviselt filozófia szerint főzött sör minél több emberhez eljusson. A Carlsbergben ebben kiváló partnerre találtunk.” – tette hozzá Dudok.
Az együttműködés értelmében a Horizont Brewing sörfőzői által megálmodott új sörnek a Carlsberg lesz a kizárólagos forgalmazója, valamint a Horizont egyéb termékei is feltűnnek a sörmulti kínálatában. “Szenvedélyünk a sör. Szeretjük az új ízeket, új megoldásokat. A kraft sörök egyre erősödő trendje minket is arra késztetett, hogy kapcsolatainkat bővítsük. Nemzetközi szinten több kézműves sörfőzdével állunk partnerségi viszonyban – például a világhíres Brooklyn Brewery -, köztük Magyarországon elsőként a Horizont Brewinggal” - mondta Marcin Burdach a Carlsberg Hungary vezetője hozzátéve, hogy a megalkotott sör forgalmazásához cégük a sok éves tapasztalatát, multinacionális hátterét, jól bejáratott automatizmusait és dinamizmusát adja.
A Delight IPA-t a Duna inspirálta. A lüktetése, a kultúrákat és embereket összekötő végtelensége. Beszélgetéseket, kapcsolatokat indít el, új embereket és új ízeket sodor Budapest felé, ahogy a sör megalkotóit is összehozta a minőségi sör szeretete. A március elején debütáló IPA-t bárokban, éttermekben csapolva kóstolhatják elsőként a vendégek. A későbbiekben kiskereskedelmi forgalomban is elérhető majd.
Forrás: Vendég & Hotel