hirdetés

A díjazottak: négy étterem és kilenc szálloda

Az elmúlt évben 4 étterem és 9 szálloda nyerte el a Magyar Turizmus Minőségi Díjat.

Munkatársunktól

hirdetés

A díj meghosszabbítására pedig 18 szálloda és 3 étterem kapott lehetőséget. Trencsényi Mariann, a Magyar Turizmus Minőségi Díj projektigazgatója pénteken az Expo Congress Hotelben megrendezett sajtótájékoztatón mutatta be a nyerteseket. 

A projektigazgató ismertette, hogy a díjat 2006-ban vezették be a Nemzeti Turisztikai Bizottság koordinálásával, és azóta 142 szolgáltató pályázott, közülük 121-en kapták meg az elismerést, és eddig csak öt szolgáltatótól kellett azt visszavonni. Elhangzott, hogy a díj elnyerése azt jelenti, hogy a nyertes szálloda vagy étterem megfelel a besorolási elvárásoknak.

A HOTREC, az EU tagországok szállodai és vendéglátó szövetségeinek szakmai szervezete 2007-ben akkreditálta a programot, és 2Q-ra minősítette, ez jelentős nemzetközi elismerést jelent, mivel a Magyar Turizmus Minőségi Díj egyben az európai kritériumokat igazoló 2Q jel használatára is jogosultságot biztosít.

A 2010-es díjat a herceghalmi Abacus Business Wellness Hotel, a hévízi Danubius Health Spa Resort Aqua, a budapesti Expo Congress Hotel, a telki Globall Football Park és Sporthotel, az egri Hunguest Hotel Flóra, a lillafüredi Hunguest Hotel Palota, a fővárosi Opera Garden Hotel és Apartments, a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa és a szilvásváradi Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak nyerte.

Az éttermek közül a budapesti Borssó Bistro, a Tercia Fertőendréd Étterem, a soproni Tercia Hubertus Étterem és a Tercia Kópháza Étterem nyerte el.

A díjakat - mint minden évben - az idén is az Utazás Kiállításon adják át.

A Nemzeti Turisztikai Bizottság ebben az évben is meghirdeti a Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázati programot szállodák és éttermek részére, jelentkezni a mai naptól március 11-éig lehet

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, ki tudnak tartani a korlátozások feloldásáig, és végre valamennyire magához tér a turisztikai, vendéglátás ágazat?

Kiadónk társoldalai