hirdetés

Beszállt az Indotek a Sofitel Hotelbe

A Sofitel Budapest Chain Bridge luxusszállóval bővíti ingatlanportfólióját az Indotek-csoport – értesült a hvg.hu.

hirdetés

Újra tulajdonost vált Budapest egyik legismertebb, patinás Duna-parti szállodája a Sofitel Budapest, a vevő  ezúttal az amerikai-magyar hátterű Indotek-csoport, amelynek főtulajdonosa és irányítója a 65 milliárd forintos vagyonával a leggazdagabb magyarok 2018-as százas listáján a 15. helyen álló Jellinek Dániel – tudta meg a hvg.hu. A Sofitel megszerzéséhez még szükséges a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulása.

A Sofitel az elmúlt két évben a miami központú nemzetközi befektető cég, a Starwood Capital Group tulajdonában állt, amely 2017-ben 75 millió euróért vásárolta azt meg. Akkor a közép-európai régió egyik legismertebb szállodatulajdonos-üzemeltető cégcsoportja, a varsói központú Orbis, pontosabban annak magyarországi leánya, az Accor-Pannónia Zrt. volt az eladó, amely máig a Sofitel Budapest üzemeltetője.

Komoly változások lesznek ugyanakkor a közel 40 éves, 360 szobával, étteremmel, kávézóval, konferencia- és wellness-részleggel bíró szálloda arculatában. Az Indotek három ütemben, 2022-re végezné el a hotel teljes külső és belső felújítását, ám úgy, hogy az a munkálatok alatt is fogadhasson vendégeket. Új éttermet és bárt terveznek például a tetőre.

Az összesen 300 – a könyvekben több százmilliárd forint értékű – ingatlant tulajdonló Indoteknek több szállodája is van, a nyáron vette meg például a Gellért Szállót. Piacvezető a B. és C. kategóriás irodaházak frontján, ebből több mint húsz tartozik hozzá, például a fővárosi Emke vagy a Dohány utcai Focus Point. Ezen túl közel két tucat bevásárlóközpont, illetve számos ipari épület és raktár tulajdonosa is.

 

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai