Megmutatjuk az Andrássy út épülő hoteleinek mintaszobáit

A mai napon hozta nyilvánosságra az Andrássy úton épülő két elegáns szálloda, az A3 és az A52 hotelek mintaszobáinak első fényképeit Radnóczy Eszter és az este'r partners belsőépítész iroda csapata.

A most bemutatott két mintaszoba az Andrássy út 3. és 52. szállodáihoz készült. Az Andrássy út 3. az úgynevezett Saxlehner-palota, melynek díszes tereiben a híres festő, Lotz Károly freskói találhatók. Itt a belsőépítész tervezők (Radnóczy Eszter, Szommer Mónika) klasszikus, visszafogott gesztusokkal élnek és végigvezetik a szállodalátogatót a külső homlokzat túldíszítettségétől a klasszikus eleganciájú szállodai szobákba. A belsőépítészeti megoldások karakteres elemei a rézburkolat, a tükrök, a bordó, valamint a mályva, az olívazöld és a mélykék árnyalatok használata. A wellness-részlegen egy egyedi tervezésű kút kap helyet, melyben lehetőség lesz különböző fajtájú vizek (keserűvizek, gyógyvizek) elrejtésére, melyeket ki lehet próbálni, össze lehet hasonlítani. Ez modern utalás az eredeti építtető Saxlehner Andrásra, a sasadi hévízforrások tulajdonosára, akinek vagyonát a Hunyadi-féle keserűvíz forgalmazása alapozta meg.

Az Andrássy út 52. szám alatt álló épület tervezését eredetileg Haggenmacher Henrik rendelte meg a német származású, de Magyarországon letelepedett Schmahl Henrik építésztől.  A lobbyban gipsz lovasszobor várja az érkezőket, ami a Dreher sörgyár címkéivel van bevonva – a ló egyébként az épületben sokszorosan visszatérő motívum. Mivel ez a szálloda az Oktogon közelében található, nem szoros értelemben véve az előkelő negyedben, a design a szigorú díszítettség ellenére is sportos és laza maradhatott. A geometrikus elemek visszatérnek, erre jó példa, hogy a tervezők (Radnóczy Eszter, Zellei Hajnalka) az eredeti pepita burkolatot meghagyták a körfolyosókon, ami ritmust ad a közlekedő tereknek. Míg kívül a fekete-fehér jellemző, belül a piros-szürke, zöld-szürke, kék-szürke geometriák vezetik majd a tekintetet a szőnyegeken, míg a falakon aszimmetrikus falfestés alakítja a tér hangulatát.

 

 

Fotó: Juhász Norbert az este'r partners megrendelésében. 


Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.