Új gasztrokoncepció a Marriott konyháján

Magyaros stílusú étterem lett a Budapest Marriott Hotel korábban Peppers!-ként ismert, a magyar vendégek körében is közkedvelt helye: két új séffel, nyolc hetes felújítást követően megnyílt a DNB Budapest, "farmtól az asztalig" koncepcióval.

Szinte kizárólag hazai alapanyagokkal dolgoznak ezentúl, a sajttól kezdve a zöldségeken, gyümölcsökön át a húsokig - helyi, magyarországi, sőt, a fővároshoz közeli termőhelyekről vásárolt hozzávalókból készül majdnem minden ezentúl, magyar borokkal kísérve a DNB-nek nevezett, teljesen átalakított dizájnnal újranyitott étteremben, ahol az új koncepciót a konyhában dolgozó új séfpáros, Varga Roland éttermi séf és Konstantinos Kranakis executive séf alakította ki. A 210 fő befogadására alkalmas, álompanorámával övezett, friss, otthonos dizájnnal kialakított - elemeiben a Bauhaus és a kubista műalkotások ihlették a belső építészeket - közösségi terekben a DNB Budapest néven újranyitott étterem nevét a Duna inspirálta, a ház étlapja a tervek szerint évente négyszer újul majd meg teljesen.

"A most befejezett felújítással az volt a két fő célunk, mondta el a ház vezérigazgatója, Arne Klehn, hogy egyrészt még tovább növeljük az utcáról betérő venedégek számát, másrészt étkezés, borkóstolás közben igazán kellemes miliőt, időtöltést biztosítsunk, annak, aki hozzánk érkezik."

A DNB étteremben különben szintén egyidőben nyitott újra, és debütált a hotel bárja, Liz and Chain néven (korábban Víz bár volt a helyén), ahol reggelivel, laza ebéddel, délután széles pezsgőválasztékkal várják ezentúl a hotelvendégeket, átutazókat, üzleti vendégkört és a "csupán" kikapcsolódásra vágyókat.

Forrás: Marriott / Ogilvy


Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.