hirdetés

Új ÖHV-vezér: fontos a magyar partnerszervezettel az együttműködés

Magyar kollégáival szoros együttműködésre törekszik az osztrák szállodaszövetség (ÖHV)  új elnöke, Walter Velt. Helyszíni beszámoló a GD Consulting-tól az ÖHV sajtótájékozatójáról.

hirdetés

2022. január 17-től Walter Veit, salzburgi szállodás szakember az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) új elnöke, aki 9 év után váltja Michaela ReitterertA komoly lobbi-erővel és nagy szakmai presztízzsel rendelkező szervezet új elnökét egyhangú többséggel, tartózkodás nélkül választotta meg a szövetség legutóbbi közgyűlése.

Az elnök első programadó tájékoztatóján elhangzottak szerint a válságból való kilábalás, a munkahelyteremtés és munkaerő-megtartás a „legégetőbb” kérdések, amelyek a szakmát foglalkoztatják. "A munkából származó jövedelem adóterheinek csökkentése nélkül nem tudjuk a munkaerő-piaci helyzet kihívásait kezelni, a közterhek radikális csökkentésére, az adórendszer teljesen új szemléletű átdolgozására van szükség”, hangsúlyozta az ÖHV elnöke frissen megválasztott elnöke.

Walter Veit / Fotó: GD Consulting
Walter Veit / Fotó: GD Consulting

Kérdésre válaszolva az új elnök szükségesnek tartja, hogy a magyar partnerszervezetekkel intenzívebben együttműködjenek a jövőben, hiszen az EU-ban mindannyiunkat sújt a turizmusra kiélezetten is jellemző munkaerőhiány. Ausztria keleti és nyugati tartományai között, sőt Magyarország és Ausztria között is kívánatos lenne, hogy a szezonális kihívásokat rugalmas munkaerő átcsoportosításokkal is orvosolják a szállodai szektorban, mondta ezzel kapcsolatban.

 

(forrás: GD Consulting / Bécs)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk