hirdetés
hirdetés

10 új check-in pult a 2B Terminálon

Tízzel több check-in pult áll rendelkezésre nyári utazási szezonban a 2B Terminálon és jelentősen bővült az indulási csarnok utasforgalmi területe. A bővítést az utasforgalom dinamikus növekedése indokolta: májusig 14,5 %-kal volt több utas, mint tavaly, a légitársaságok pedig mintegy kéttucat új járatot jelentettek be az idei évre, aminek a fele már el is indult.

hirdetés

Az induló csarnok utasforgalmi területe több mint 400 négyzetméterrel, a check-in pultok száma pedig 10-zel nőtt a nyári utazási csúcs előtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminálján. A bővítés különösen indokolt volt, innen indul ugyanis a legtöbb utas a nyaralóhelyekre.

A Budapest Airport forgalmi igazgatója, Huszka Péter elmondta: „Légitársasági partnereink majdnem 800 000-el több utas-ülőhelyet kínálnak a nyári menetrendi időszakban, mint 2016-ban, ami közel 8 %-os többletet jelent a nyári csúcsban. Ezért egyre több check-in pultra van szükség, hogy kiszolgáljuk a forgalmi igényeket. A 2A Terminálon tavaly volt hasonló check-in pult bővítés.”

Az új check-in pultok számára kialakított várótér a 2B Terminál indulási csarnok középső részén, a meglévő pult sorok találkozásánál kialakított széles átjárón keresztül érhető el. 10 új utasfelvételi pont a meglévő soroknak háttal épült meg, ezzel a műszaki megoldással nem kellett jelentősen átalakítani a poggyászszállító szalag rendszert, hiszen ugyanazokra a szalagokra kerülnek a feladott bőröndök, csak a másik oldalról.

Huszka Péter forgalmi igazgató elmondta, hogy a terminál légi oldalán található raktárak, irodák és a tranziton belüli kiskereskedelmi egységek jelentős átrendezésével és egyben megújításával sikerült egy nagy területű, kényelmes és elegáns váróteret is kialakítani az új check-in pultok előtt. Kiemelte: „Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy világos burkolatokat és nagy mennyiségű világítást és megfelelő légkondícionálást tervezzünk az új térbe, így a kevés természetes fény ellenére is kellemes az atmoszféra.”

A Budapest Airport a forgalom gyors növekedése miatt indította el a tavalyi évben a BUD 2020 névre keresztelt, összesen mintegy 50 milliárd forintos (160 millió eurós) ötéves repülőtér fejlesztési programját.

Ennek keretében már az idén átadnak egy 145 szobás új szállodát a 2B Terminál közvetlen közelében, már épül a 10 000 négyzetmétert meghaladó alapterületű új B-oldali utasmóló a nem-schengeni forgalom számára, nyáron egyszerre két csomagküldő szolgálat kap új logisztikai bázist az 1. Terminál közelében, rövidesen befejeződik az 1 futópálya betonjának a felújítása, bővülnek a repülőtéri parkoló kapacitások és elindult a légi áruszállításhoz kapcsolódó Cargo City kialakítása a 2 Terminál közelében.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai