hirdetés
hirdetés

8,2 millió forinttal támogatja a SUHANJ! sportolóit a Budapest Airport

Több mint 8,2 millió forintot, vagyis 24 571 eurót adott át a Budapest Airport a mai napon a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogató SUHANJ! Alapítványnak. Az összeg az immár hetedik alkalommal megrendezett repülőtéri futóverseny, a Runway Run nevezési díjaiból gyűlt össze.

hirdetés

A nyár utolsó szombatján, augusztus 31-én több mint 1100 futó állt rajthoz a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I. futópályáján. A verseny immár hetedik alkalommal startolt el, egy jó cél érdekében: a Budapest Airport és az anna.aero nemzetközi légiközlekedési hírportál a nevezésekből befolyt összeggel minden évben két szervezetet támogat: a magyar SUHANJ! Alapítványt és a leukémiás fiatalok gyógyulását segítő brit Anthony Nolan alapítványt.

A több éve tartó együttműködés keretein belül minden évben az alapítványnak adományozott összeget a SUHANJ! az általa üzemeltetett belvárosi integrált edzőterem, a SUHANJ! Fitness fejlesztésére fordítja, ahol fogyatékkal élő és ép sportolók együtt edzhetnek. A közösségi összefogással létrehozott SUHANJ! Fitness az ország első akadálymentes edzőterme, amelyre megnyitása óta hatalmas igény mutatkozott. A Budapest Airport az adománnyal nemcsak az integratív közösségi edzőterem fejlesztését, hanem ezáltal a látás- és mozgássérült, illetve értelmi fogyatékkal élő emberek életminőségének javítását kívánja támogatni. 

„A Budapest Airport a SUHANJ! Alapítványhoz hasonlóan fontosnak tartja, hogy a különböző képességekkel rendelkező emberek, köztük a fizikai vagy más károsodással élők közösen élvezhessék a mozgás örömét” – emelte ki Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója a jelképes csekk átadása alkalmával. „Épp ezért lehetőséget biztosítunk a SUHANJ! sportolóinak, hogy részt vegyenek a Runway Run futóversenyen, arra pedig különösen büszkék vagyunk, hogy a nevezésekből befolyt összeg egy jelentős részével támogathatjuk az integrált edzőterem működését, ezáltal integrált sportolási lehetőségeket biztosítva embertársaink számára.”

 

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai