hirdetés
hirdetés

A bécsi tömegközlekedési vállalat 3D-s akciója dolgozói védelmében

3D nyomtatóval készít arcvédőket a Bécsi Közlekedési Vállalat dolgozói számára.

hirdetés

Arcvédők 3D nyomtatással © Wiener Linien
Arcvédők 3D nyomtatással © Wiener Linien

A Wiener Linien saját 3D nyomtatóiban készült arcvédő plexikkel óvja ott dolgozó alkalmazottait. Bár a koronavírus miatt jócskán csökkent a közösségi közlekedés kihasználtsága, ezekben az időkben is szükség van a sínek karbantartására és különböző javítási munkálatok elvégzésére. Az itt dolgozóknak szigorú egészségügyi előírásokat kell betartaniuk, az egyik ilyen az arc előtti védőplexi viselése.

Mivel jelenleg hosszú a várakozási idő, ha valaki ilyen arcvédőkhöz szeretne hozzájutni, a Wiener Linien is beszállt a gyártásba. Jelenleg nyolc, arcvédő elkészítésére alkalmas 3D nyomtató áll a vállalat rendelkezésére. Az egyes elemeket számítógépes sablon segítségével előre megtervezik, ezután kezdődhet a gyártás.

Maga a plexi egy robosztus PETG (polietilén-tereftalát) műanyagból készül, egy nyomtató körülbelül két és fél óra alatt készít el három ilyen átlátszó védőüveget. Az elmúlt két hétben a vállalat műhelyében több mint négyszáz plexit nyomtattak ki és osztottak ki a dolgozók között és további kétszáz darab van raktáron.

Arcvédők 3D nyomtatással © Wiener Linien
Arcvédők 3D nyomtatással © Wiener Linien

„A plexik könnyűek és kényelmesek, hiszen hosszú órákon keresztül viselőjükön kell maradniuk. Büszke vagyok rá, hogy munkatársaim a válsághelyzetre egyfajta lehetőségként tekintenek, és újfajta, jövőbemutató projektek valósulhatnak meg” – mondta Günter Steinbauer, a Wiener Linien igazgatója.

A közlekedési vállalat egyébként nem csak arcvédő plexiüvegeket gyárt, varrodáiban textilmaszkok is készülnek. Ahogy ugyanis az utasoknak, a sofőröknek is kötelező az arc eltakarása a Wiener Linien minden járatán.

 

(forrás: Eurocomm-PR)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai