hirdetés
hirdetés

A LOT már Budapestről Szöulba is repül

A LOT Polish Airlines első közvetlen, menetrendszerinti járata megkezdte ma útját Budapestről Szöulba. Mostantól Boeing 787 Dreamlinerek repülik ezt az útvonalat, hetente három alkalommal. Ez a LOT első Lengyelországon kívülről Ázsiába irányuló, hosszú távú járata, és a harmadik, a LOT által magyarországi viszonylatban üzemeltetett közvetlen hosszú távú járat. 

hirdetés

A LOT Polish Airlines a mai napon menetrendszerinti járatot indított a magyar és a dél-koreai főváros között. Mostantól Boeing 787 Dreamlinerek repülik ezt az útvonalat, hetente háromszor, az alábbi menetrend szerint:

BUD-ICN LO2001 12:25–6:05 (+1) – keddenként, péntekenként és vasárnaponként

ICN-BUD LO2002 07:35–12:20 – hétfőnként, szerdánként és szombatonként

„A Budapest-Szöul járat indítása újabb mérföldkő a LOT történetében, és a második, magyarországi bázisunk építésének újabb állomását is jelenti. Biztos vagyok benne, hogy a szolgáltatásaink a koreai és a magyar utasok tetszését is el fogják nyerni. A két főváros közötti turisztikai és üzleti potenciál hatalmas – az éves utasforgalom ezen az útvonalon eléri a 75 000 főt, a közép-kelet-európai régió és Szöul között utazók száma pedig több mint 580 000 évente. A közép-kelet-európai térség egyik vezető légitársaságaként a LOT reagál az utasok igényeire, és egy helyett máris két európai fővárosba, Varsóba és Budapestre üzemeltet járatokat Szöulból” – mondta Rafał Milczarski, a LOT Polish Airlines vezérigazgatója.

A Budapest-Szöul járat menetideje mintegy 11 óra. Budapesten kiváló átszállási lehetőség nyílik a LOT innen közlekedő további járataira, Brüsszel, Prága, Stuttgart és Varsó irányába.

Az utasok három osztály közül választhatnak a LOT Dreamlinerek fedélzetén; a LOT Business Class teljesen lehajtható üléseket és a legjobb éttermekre emlékeztető konyhát, a LOT Premium Economy Class nagyobb személyes teret, illetve kényelmes, lábtartóval és combtámasszal felszerelt üléseket, koktélasztalokat és széles menüválasztékot, a LOT Economy Class pedig modern üléseket, saját szórakoztató képernyőt és USB csatlakozót biztosít.

A Budapest-Szöul útvonalon közlekedő utasoknak a LOT többek között koreai menüt, a koreai nyelven is rendelkezésre álló fedélzeti szórakoztató rendszerben pedig koreai filmeket is ajánl. A légitársaság célja, hogy hamarosan minden járaton a személyzetnek legyen koreai nyelvet beszélő tagja.

A Budapest-Szöul járatnyitás a LOT budapesti bázisának fejlesztése terén is újabb nagy lépést jelent. 2020. március 30-tól, azaz kevesebb, mint két évvel az Amerikába irányuló közvetlen járatok elindítását követően, a LOT által a magyar fővárosból üzemeltett útvonalak száma tizenkettőre fog emelkedni, így az utasok közvetlenül érhetik el Varsó, Krakkó, London City, Bukarest, Brüsszel, Stuttgart, Prága, Belgrád, Szófia, New York, Chicago és most Szöul repülőterét. Az újonnan bejelentett európai járatainak üzemetetése érdekében a LOT 3 Embraer 195 típusú repülőgépet fog Budapesten állomásoztatni. A jövő nyári szezon kezdetétől a légitársaság budapesti flottáját 4 rövid távú repülőgép és egy Boeing 787 Dreamliner fogja alkotni.

Jelenleg mintegy 80 légi utaskísérő és egy tucatnyi magyar pilóta dolgozik a LOT budapesti járatain. A légitársaság emellett új munkavállalókat is felvesz; 2019 végére varsói és budapesti bázisain körülbelül 150 új pilótát tervez foglalkoztatni.

2018-ban a LOT több mint 8,9 millió utast szállított, ami 2017-hez képest 2 milliós növekedést jelent. A légitársaság 2019-ben 10 millió vendéggel számol. A LOT Polish Airlines 2003 óta a Star Alliance légitársasági szövetséget erősíti.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai