hirdetés
hirdetés

Az Emirates már teszteli az IATA digitális útlevelét

A légitársaság a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetséggel (IATA) partnerségben az elsők között próbálja ki a szervezet digitális útlevelét, egy olyan okostelefonos alkalmazást, amely segíti a felhasználókat utazásaik megtervezésében a járvány idején.

hirdetés

Az applikációnak köszönhetően az utazók naprakészen tájékozódhatnak a beutazási szabályokról, illetve a célországokban előírt tesztelési és oltással kapcsolatos előírásokról.

Az IATA digitális útlevelével a felhasználók igazolhatják, hogy rendelkeznek az adott országba belépéshez szükséges vírusteszttel, vagy megkapták a vírus elleni védőoltást. A rendszer arra is alkalmas, hogy a hatóságok és a légitársaságok ellenőrizzék ezeket az igazolásokat, továbbá az utasok egy helyen, digitálisan tárolhatják úti dokumentumaikat kényelmesebbé és gyorsabbá téve ezzel az utazást.

A digitális útlevél próbájának első szakaszában az Emirates Dubajban a COVID-19 tesztek indulás előtti ellenőrzésére használja az alkalmazást. Ebben a kezdeti szakaszban, idén áprilistól kezdődően, a Dubajból induló utasok az alkalmazás segítségével már a repülőtérre érkezés előtt megoszthatják teszteredményüket közvetlenül a légitársasággal, úgy, hogy az alkalmazás feltölti az adatokat a légitársaság check-in rendszerébe.

Az applikáció arra is alkalmas, hogy tájékoztassa felhasználóját a legfrissebb, járvánnyal kapcsolatos hatósági előírásokról, hírekről, továbbá regisztrálni lehet vele a hitelesített tesztközpontokban, a laborok pedig a teszteredményeket egyenesen a felhasználó okostelefonjára küldhetik.

Az IATA tervei szerint a digitális útlevél globális alkalmazásával biztonságosabbá és kényelmesebbé válhat a nemzetközi légi közlekedés.

(forrás: Flow pr)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!