hirdetés
hirdetés

A Qatar Airways az év legjobb légitársasága

2019 június 18-án, a Paris Air Show második napján kihirdette évente készülő, a világ legjobb légitársaságainak százas ranglistáját a brit Skytrax elemzőcég. A világ legjobb légitársasága a Qatar Airways lett 2019-ben - adta hírül az AirPortal.

hirdetés

A Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága 2019-ben a Skytrax elemzőcég felmérése szerint -immár ötödik alkalommal. A második helyen a Singapore Airlines, harmadik helyen az ANA All Nippon Airways végzett, így elmondható, hogy az elmúlt két évhez hasonlóan a dobogóra nem fért fel újabb légitársaság, mindössze a helyezések változtak.

2019-ben a 4. a Cathay Pacific Airways, 5. Emirates, 6. EVA Air, 7. Hainan Airlines, 8. A Qantas Airways, 9. a Lufthansa, 10. a Thai Airways lett. Az európai légitársaságok közül a Swiss a 13., az Austrian Airlines a 15., a KLM 18., a British Airways a 19. helyen végzett.

forrás: Qatar Airways

Európa legjobb légitársasága a Lufthansa lett, de tavaly elért világszintű 7. helyezéséhez képest kettőt visszacsúszott a német cég. A legjobb low-cost légitársasággá az Air Asia-t választották, második lett ez easyJet, harmadik a Norwegian. A legjobb low-cost long-haul légitársaság a Norwegian lett.

A legjobb regionális légitársasággá a Bangkok Airt, a legjobb szabadidős légitársasággá pedig az Air Transatot választották. A legjobb légiszövetségként idén a Star Alliance-t nevezte meg a Skytrax.

A legjobb business class díja ismét Qatar Airways-é

A legjobb első osztállyal a Singapore Airlines, a legjobb üzleti osztállyal a Qatar Airways, a legjobb prémium-economy osztállyal a Virgin Atlantic, a legjobb turista osztállyal pedig a JAL Japan Airlines légitársaságok gépeinek fedélzetén találkozhatnak az utasok.

A légitársaságok közül 2019-re a Philippine Airlines javította leginkább a szolgáltatási színvonalát.

A legjobb szolgáltatást a az európai légitársaságok közül az Austrian Airlines járatain nyújtják a légiutas-kísérők, a világon pedig a Singapore Airlines légiutaskísérői a legjobbak.

A legtisztább fedélzetre a EVA Airways gépein számíthatnak az utasok. A legjobb fedélzeti szórakoztatórendszert a az Emirates kínálja, mögötte a Qatar Airways és a Singapore Airlines végzett ebben a kategóriában.

A legjobb reptéri szolgáltatást a ANA All Nippon Airways nyújtja utasainak világszerte.

A legjobb független reptéri lounge a Plaza Premium Lounge lett a londoni Heathrow kettes terminálján.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai