hirdetés
hirdetés

Betilthatják a kétéltű vízibuszos túrákat Philadelphiában

Nem biztos, hogy engedélyezik a vízibuszos túrák felújítását Philadelphia belvárosában a Delaware folyón a július 7-i baleset nyomán - amelyben két magyar fiatal meghalt -, ugyanis kétségek merültek fel, hogy a járművek biztonsággal közlekedhetnek a folyószakaszon.

hirdetés

A parti őrség kikötőkapitánya a The Philadelphia Inquirer című napilap csütörtöki cikke szerint elmondta: minden lehetőség nyitott, lehet, hogy nem fogja engedélyezni a vízibuszos túrák újraindítását.

Július 7-én uszály ütközött egy műszaki hiba miatt a folyón veszteglő városnéző vízibuszba a belvárosban; a járművön 13 mosonmagyaróvári fiatal és két kísérő tanár is ült. A balesetben vízbe került 37 emberből 35-öt kimentettek, két magyar turista, egy 20 éves fiú és egy 16 éves lány azonban odaveszett.

A baleset után kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a kis vízibuszok biztonságosan hajózhatnak-e a folyónak ezen a szakaszán, ahol a forgalmas hajózási csatorna csak 120 méter széles.

Todd Gatlin, a parti őrség kapitánya elmondta: még távol vannak annak eldöntésétől, hogy betiltsák-e a vízibuszos túrákat. Kifejtette, hogy a parti őrség képviselői egyeztetni fognak a városi hatóságokkal és a vízibuszokat üzemeltető vállalattal, miután a szövetségi közlekedésbiztonsági hatóság (NTSB) befejezi helyszíni vizsgálatát. Korábbi közlés szerint ez a hét végén lezárulhat.

A vízibuszokat üzemeltető cég, a Ride the Ducks a baleset után önként beszüntette a túrákat abban az öt városban, ahol jelen van, majd Philadelphia kivételével újraindította azokat. A vízibuszok hajózását a szűk belvárosi folyószakaszon Gregory Adams, aki 1998 és 2002 volt kikötőkapitány, biztonsági szempontok miatt betiltotta. Utóda 2003-ban azonban eltörölte a tilalmat, a kétéltű járművek azóta minden évben tavasz és ősz között viszik vízre a turistákat. (MTI)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!