hirdetés
hirdetés

Elmeszelte a Skytrax-et a Brit Reklámhatóság

A Brit Reklámhatóság megállapította, hogy a légitársaságok fogyasztói minősítésével foglalkozó SkyTrax Research www.airlinequality.com weboldala nem tudja minden állítását bizonyítani.

hirdetés

A légitársaságok és repülőterek minősítését a fogyasztók által beküldött vélemények összesítésével végző, világszerte (el)ismert szervezet azt állította, hogy évente nyilvánosságra hozott minősítései „több mint ötmillió utas megbízható és ellenőrzött véleménye alapján” születnek.

A Brit Reklámhatóság (BRH) ezzel szemben kijelentette, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a Skytrax valóban végrehajtja azokat az alapos procedúrákat, amelyek révén ellenőrizni tudja, hogy minden beküldött vélemény valós. Bár a Skytrax azzal védekezett, hogy minden egyes vélemény átesett egy négy lépésből álló ellenőrzési folyamaton, ezt azonban nem tudta bizonyítani, mivel minden beküldött emailt 24 óra elteltével töröltek a rendszerükből – számolt be az esetről a travelmole.

A BRH azután kezdett vizsgálódni, hogy az online reputációmenedzsmenttel foglalkozó KwikChex bejelentette, a fenti indokok miatt (emailek törlése 24 óra elteltével, nincs bizonyíték a négylépcsős ellenőrzési folyamat működésére) a Skytrax nem jogosult olyan kifejezéseket használni, mint „Ellenőrzött és megbízható vélemények légitársaságokról”, illetve „Valódi utasok, valódi vélemények!”

A BRH azt is kihirdette, hogy az airlinequality.com által kommunikált 5 millió vélemény félrevezető, mivel az oldalon csupán 400,000 vélemény érhető el. A Skytrax saját bevallása szerint 5,4 millió véleményt kapott 1999-es indulása óta, de ezek közül csak a legrégebbieket archiválták.

A Skytrax azzal is félrevezette a közvéleményt, hogy állítása szerint „Hivatalos, csillagos minősítési rendszer”-t működtet, miközben nem tudta bebizonyítani, hogy programja rendelkezik a légitársasági, illetve a repülőtéri iparág támogatásával.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai