Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
Csillagot a strandoknak!

Csillagot a strandoknak! 

A jövőben csillagokat kaphat az ország minden strandja, ez biztosítja majd az objektívebb összehasonlíthatóságot a látogatók számára a fürdőhelyek minőségével kapcsolatban.
Új, nemzetközi védjegyet szerzett Ferihegy

Új, nemzetközi védjegyet szerzett Ferihegy 

A minősítés igazolja, hogy a repülőtér-üzemeltető minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy az utasok és a személyzet biztonságát és egészségét garantálni tudja. A minősítési folyamat során független szakértők öt fókuszterületet vizsgáltak az utasterminálokon (tisztaság, vészhelyzeti készültség, egészségügy, levegő- és vízminőség, érdekelt felek bevonása) - közölte lapunkkal a Budapest Airport.
Eddig is ötcsillagos ház volt, most már hivatalosan is az

Eddig is ötcsillagos ház volt, most már hivatalosan is az 

A 13-as szám általában nem hoz szerencsét, de azért akadnak kivételek. Például pont február 13-án érkezett a Mystery Hotel Budapest vezetéséhez a hivatalos értesítés: házuk megkapta a Hotelstars minősítő rendszere alapján a legmagasabb, az ötcsillagos besorolást.
Rangos minősítés az a&o számára

Rangos minősítés az a&o számára 

A berlini a&o budget szállodacsoport a világ első szállodaláncaként 2-es ESG-minősítést kapott a Sustainable Fitch nemzetközi minősítő ügynökségtől.
Ötcsillagos minősítést szerzett a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Ötcsillagos minősítést szerzett a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő 

Gyógyfürdő, élményfürdő, medical wellness és strand kategóriákban szerezte meg a legmagasabb besorolást a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő - tájékoztatta lapunkat a létesítmény.
A balatoni strandminősítő verseny eredményei

A balatoni strandminősítő verseny eredményei  

Negyvenhárom balatoni strand kapott Kék hullám zászló minősítést a Balatoni Szövetség  strandminősítő ünnepségén. Az eseményen azt is bejelentették, hogy folytatódik a strandfejlesztési program. 
A Párisi Udvar arany standard minősítést kapott

A Párisi Udvar arany standard minősítést kapott 

A ház megszerezte a Global Biorisk Advisory Council® (GBAC) STAR™ minősítést, ami arany standard tisztasági kategóriának számít a piacon.
Hivatalos lista: ezek ma a legjobb strandok a Balatonnál

Hivatalos lista: ezek ma a legjobb strandok a Balatonnál 

A Kék Hullám Zászló strandminősítő versenyen az idén a legtöbb pontszámot elért strand a gyenesdiási Diási Játékstrand lett - jelentették be szerdán a verseny díjátadó ünnepségén, Zamárdiban.

Három éve karbonsemleges a Budapest Airport 

A Budapest Airport harmadszor is megkapta az ACI karbonsemleges minősítését; ezzel a budapesti repülőtér továbbra is tagja azon repülőterek elit klubjának, amelyek fenntartható módon, a működésük során keletkező szén-dioxid kibocsátást teljes mértékben ellensúlyozzák. Ezt a minősítést a kelet-közép európai régióban csak a budapesti légikikötő birtokolja.

Újraminősítések a falusi turizmusban 

Az idei évben lehetőség adódott, hogy a lejárt védjeggyel rendelkezők kedvezményesen újraminősítsék vendégházaikat.

Újabb szállodák kaptak HOTELSTARS minősítést 

Újabb szállodák minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága. Jelenleg 339 magyarországi szálloda rendelkezik Hotelstars minősítéssel, mely a hazai szállodai kapacitás közel 60%-át fedi le.

Nemzeti védjegy a hazai fürdőknek 

A Magyar Fürdőszövetség új védjegytábláit már megkapták azok a fürdők, amelyek elsőként minősíttették magukat, szolgáltatásaikat. Szám szerint 21 fürdőlétesítményt összesen 39 kategóriában értékelt a szövetség minősítő szakbizottsága.

Ifjúsági szálláshelyeket minősítő védjegyet vezet be az NGM 

Az ifjúsági szállásokat minősítő védjegyet vezet be a turizmusért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a hátizsákokkal jelölt védjegyrendszert a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége (MISZSZ) működteti - közölte a szövetség az MTI-vel pénteken.

Most már a fürdőinket is nemzeti tanúsító védjegy minősíti 

A fürdők minősítésével bővül a nemzeti tanúsító védjegyrendszer. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Fürdőszövetség 1-5 csillaggal minősíti ezután azokat az élményfürdőket, gyógy-, wellness/orvosi wellness fürdőket, strandfürdőket és uszodákat, akik csatlakoznak a minősítési rendszerhez. A védjegy a fürdőlétesítmények esetében is a magas színvonalat képviselő szolgáltatókra irányítja a figyelmet, akik a magyar turizmus versenyképességének erősítése szempontjából kiemelt szerepet töltenek be. 

Felemás Bib Gourmand minősítések 

Múlt hét robbant a bombahír, mely szerint Michelin-csillagot szerzett a Borkonyha. Most viszont kiderül mely budapesti éttermek érdemeltek idén Bib Gourmand minősítést: nos egyik szemünk sír, míg a másik nevet. 

A jogosulatlan védjegyhasználat büntethető  

A szálláshelyek kötelező minősítésének megszűnésével új nemzeti tanúsító védjegyrendszert alkalmaznak a szálláshelyek szolgáltatásainak minősítésére hazánkban. A Nemzetgazdasági Minisztérium a szakmai szervezetekkel szoros együttműködésben 5 szálláshely típusra (falusi, kemping és üdülőháztelep, szálloda, magánszállás) működtet nemzeti tanúsító védjegyrendszert, amelyek a szolgáltatások minőségi garanciáját segítik elő, hangsúlyozza a minisztérium.

Vége a szálláshelyek önminősítésének Romániában 

Mivel a nyújtott szolgáltatás színvonala gyakran eltér a önminősítés során "megszerzett" csillagok számával, Romániában újra központilag minősítik a szálláshelyeket. 

Tizedik alkalommal díjazták a kiváló strandokat 

A Balatoni Szövetség minősítési rendszere szerint az északi parton vannak a jobb strandok. A legjobbnak besorolt kilenc háromcsillagos strand közül nyolc fizetős.

Minősített lett a Kalocsa Paprikafesztivál 

Jó minősítésű gasztronómiai fesztivál lett idén a lakótelepi sártengerből az érseki város szívébe költöztetett XXIII. Kalocsai Paprikafesztivál. Pénteken vehették át a szervezők az erről szóló elismerő oklevelet.

Elmeszelte a Skytrax-et a Brit Reklámhatóság 

A Brit Reklámhatóság megállapította, hogy a légitársaságok fogyasztói minősítésével foglalkozó SkyTrax Research www.airlinequality.com weboldala nem tudja minden állítását bizonyítani.

A Hotelstars Union 200. hazai szállója 

A telki Globall nyerte el csütörtökön a Hotelstars Szállodai Minősítő Rendszer 200. sikeres hazai minősítést tanúsító védjegyét. Az eseményen megjelent Egervári Sándor is, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség szövetségi kapitányaként a szálloda – mint megtudtuk, elégedett – törzsvendégének számít. Meglátása szerint a személyzet barátságos és segítőkész hozzáállása teszi különösen otthonossá a világviszonylatban is színvonalas szállodát.

Gyógyhellyé minősíthetik Sárvárt 

27 éve nem minősítettek egyetlen magyar várost sem gyógyhellyé. Sárvár most erre címre pályázik, ha sikerül az ország 14. gyógyhelye lehet a fürdőváros. Ennek elérése érdekében, az elmúlt években már több, milliárdos összegű fejlesztést hajtottak végre. Becslések szerint: a minősítés 25-30 milliárd Ft beruházást indukálhat a városban, amelynek jelentős része turisztikai fejlesztésként valósulhatnak meg.

Az MSZSZ szerint téves a Jobbik becslése 

„A Jobbik a szállodák csillagozásáról” című cikkünkben megjelent, a szállodai minősítések várható bevételeinek becslésével kapcsolatban szakmai állásfoglalást juttatott el szerkesztőségünkbe a Magyar Szállodaszövetség.

A Hotelstars Union az Európai Parlament előtt 

A brüsszeli Európai Parlament előtt mutatkozhat be március 1-én a Hotelstars Union egységes szállodaminősítési rendszer - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Magyar Szállodaszövetség (MSZSZ).
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!