hirdetés
hirdetés

Ez nálunk is működne: új telefonos alkalmazás Bécsben

Közösségi közlekedés, kerékpár és autómegosztó - ilyen a bécsi WienMobil. A Bécsi Közlekedési Vállalat a különböző városi közlekedési formákat kapcsolja össze egy applikációban.

hirdetés

Az új app-pel csak pár kattintás, hogy villamosról biciklire, onnan pedig akár közösségi autóba pattanjon bárki.

A Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien már régóta azon dolgozik, hogy a városi ember még mobilabb legyen, gyorsabban odaérjen A-ból B-be, mindezt pedig lehetőleg fenntartható módon tegye. Ezt hivatott elősegíteni az új WienMobil telefonos alkalmazás is, ami különböző városi közlekedési formákat tesz elérhetővé egyetlen applikációban.

Az egyik legújabb WienMobil állomás © PID/Christian Fürthner
Az egyik legújabb WienMobil állomás © PID/Christian Fürthner

A kínálatban igénybe vehető többfajta közösségi bicikli- és autómegosztó, e-roller, e-robogó, bérautó-szolgáltatások, taxi és természetesen a közösségi közlekedési menetrendről is naprakész információkat kap a használó.

Az elővárosi vonatok és a reptérre közlekedő járművek is elérhetők, illetve a mélygarázsok elhelyezkedése is látható.

Az alkalmazással lehet jegyet venni, foglalható jármű és mindent megtekinthető egy interaktív várostérképen.

A Wiener Linien ezen kívül egy kísérleti projekt keretében egyes megállókban többféle közösségi járműmegosztót is kihelyez. Az ilyen, ún. "WienMobil-megállókban", amikből eddig öt darab készült el, elérhető a busz, a villamos és a metró, van közösségi kérékpár-állomás, valamint e-roller és közösségi autó, töltési lehetőséggel.

Az app egyik kiemelt célja továbbá, hogy minden megállóba közösségi kerékpármegosztó-állomást telepítsen, amivel az utasok kényelmesen és gyorsan elérhetnek céljukhoz.

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai