hirdetés
hirdetés

Felszállás 19 év szünet után

Majd két évtizednyi szünetet követően, március elsejétől a szlovén Adria Airways ismét menetrend szerint repül Belgrád és Ljubjlana közt.
hirdetés

Az 1961-ben alapított légitársaság belgrádi járata a Szlovén Köztársaság függetlenségének kikiáltását követően, 23 évnyi működés után, 1991-ben került felfüggesztésre.

A járat szombat kivételével naponta, délutánonkét közlekedik a két főváros között. Mint Tomaž Kostanjšek, az Adria Airways értékeítési és marketing igazgatója a Napi Turizmusnak elmondta: a Star Allience tag szlovén légitársaság a szövetség járathálózatát kihasználva a belgrádi járat ráhordó jellegét kívánja előtérbe helyezni. Jóllehet, a point-to-point utasok számára is versenyképes árakat kínálnak.

Az útvonalat az Adria nem egyedüliként repüli: versenytársként egy ideje már ott van a szerb nemzeti légitársaság, a JAT is.

A belgrádi Nikola Tesla repülőtér 2010-ben a forgalom jelentős növekedésére számít köszönhetően az uniós vízumkényszer Szerbiát is érintő eltörlésének, valamint, hogy a szerb vezetés 2009 májusában aláírta a légiközlekedés liberalizációját elősegítő Nyitott Égbolt egyezményt. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai