hirdetés
hirdetés

Felszámolás alatt a magyar autómegosztós siker-startup

Bősze Botond és három barátja 2015-ben alapították a reptéri autómegosztót. Tesztüzemük Budapest volt, azóta Németország számos repterén megjelentek és két sikeres befektetési kör is mögöttük van - írja a Forbes.

hirdetés

A BeeRides koncepciója szerint ingyen parkoltathattad saját autódat a reptéren, más pedig bérbe vehette tőled teljes körű biztosítás mellett. A Liszt Ferenc Repülőtéren futtatott “tesztüzemük” után a német piacot célozták meg, ott voltak a frankfurti, berlini, dortmundi és düsseldorfi repülőtéren is. A 2019 májusi lapszámunkban szerepeltek a legforróbb magyar startupok között. 2018 februárjában egy német energetikai multihoz tartozó kockázati tőkealaptók kaptak 1,4 millió eurós (440 millió forint) befektetést, a müncheni reptér volt a következő cél.

A cég a napokban e-mailben értesítette a felhasználóit a felszámolásról. A levélben azt írják, hogy minden folyamatban lévő ügyet a felszámolóbiztos vesz át. A német piac kihívásaihoz hozzájárulhatott az is, hogy összeállt a BMW és a Mercedes autómegosztó szolgáltatása is, létrehozva Európa eddigi legnagyobb carsharing óriását. Bősze Botond a Forbesnak megerősítette, hogy a cég valóban felszámolás alatt áll, de részleteket egyelőre nem közölt.

(forrás: forbes.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai