hirdetés
hirdetés

Hamarosan újraindul a kabuli reptér

Nem mintha javasolnánk, hogy mostanában arrafelé induljon turistáskodni.

hirdetés

A külföldi katonákat és afgán segítőiket menekítő repülők helyét átvették a segélyeket szállító gépek a kabuli repülőtéren. A euronews.com tudósítója, Anelise Borges a helyszínen követte végig, hogyan érkeznek meg a szállítmányok.

A reptér dolgózi elmondták, hogy őket nem érdekli ki van hatalmon, kizárólag azért dolgoznak, hogy az afgánoknak legyen mit enniük. Jelenleg 600 ember küzd azért, hogy a tálibok megszállása után lezárt légikikötő újra működőképes legyen. Ez azonban még egy hétig is eltarthat a fenntartó cég regionális igazgatója szerint.

AdobeStock
AdobeStock
 

- Hatalmas károkat szenvedett a reptér több része is, köztük a földi kiszolgállás. Tegnap beszéltem az egyik kivitelezőnkkel és azt mondta, hogy szinte az összes vízvezeték eltörött. A kiömlő víz pedig feláztatta a talajt. Én abban bízom, hogy napokon belül megnyithatunk, de ez nagyban függ a hatóságoktól is. Tisztába kell tenni a beutazási szabályokat. Erre nincsen ráhatásunk. Már annak is örülünk, ha a technikai hátteret sikerül megteremtenünk. Ehhez most megvan a csapatunk. De nagyon sok függ attól, hogy a belügyminisztérium milyen biztonsági kritériumokat ír elő, mondta Ibrahim Moarafi arra utalva, hogy az új afgán vezetésnek újra kell tárgyalnia a kétoldalú vízummentességi szerződéseket, valamint biztosítania kell a légi közlekedési hatóságokat arról, hogy be fogja tartani a nemzetközi sztenderdeket.

A dolgozók körbe is vezették a tudósítót a szétvert terminálon. A check-in pultokban szinte az összes monitort bezúzták és letörték a biztonsági kamerákat. Még ennél is nagyobb baj, hogy a legtöbb dokumentáció is elveszett.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai