hirdetés
hirdetés

Hatvanezer európai fiatalnak ingyenes vasúti igazolvány

Visszatér a járvány miatti kihagyás után a DiscoverEU: kedden déltől jelentkezhetnek a 18 és 20 év közötti európai fiatalok ingyenes vasúti utazási igazolványért. Idén az Európai Bizottság 60 000 utazási igazolványt biztosít, melyek 2022-ben használhatók majd fel, ez egyben az ifjúság európai éve is lesz.

hirdetés

Idén is pályázhatnak az európai fiatalok ingyenes utazási igazolványra, ezúttal 60 ezer fiatal utazhatja majd be az EU-t, túlnyomórészt vasúton. Jelentkezni kedden déltől október 26-án délig lehet, adja hírül a euronews.com portál.

„Örömmel jelentem be, hogy az európai mobilitás ösztönzésére a Bizottság ma 60 000 vasúti utazási igazolványt ajánl fel. Az ezen akció kínálta lehetőségek mellett az európai mobilitást az Erasmus+ program, valamint az ifjúság európai évének 2022-ben induló további kezdeményezései is serkenteni fogják.” - idézi az Európai Bizottság közleménye Margarítisz Szhinászt, az európai életmód előmozdításáért felelős alelnököt.

 

Kik pályázhatnak?

Azok az európai fiatalok, akik

  • 2001. július 1. és 2003. december 31. között születtek (e két dátumot is beleértve),
  • a döntés időpontjában valamelyik európai uniós tagország állampolgárai

Idén kivételesen a 19 és 20 éves korosztály is jelentkezhet, mivel az ő fordulóikat elhalasztották a koronavírus járvány miatt.

A jelentkezést követően mindenkinek - aki nem csoport tagjaként pályázik - részt kell vennie egy kvízjátékban, ahol az Európai Unióval és a fiatalokat megcélzó más uniós kezdeményezésekkel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk. A Bizottság ezek alapján állítja fel a pályázók rangsorát, amely alapján kiosztja közöttük a rendelkezésre álló utazási igazolványokat.

A kiválasztottak legalább 1 és legfeljebb 30 napig utazhatnak majd 2022. március 1. és 2023. február 28. között.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai