hirdetés
hirdetés

Javuló eredmények az Air France-KLM-nél

Az Air France-KLM nyilvánosságra hozta második negyedéves és első féléves pénzügyi jelentését, amelyben javuló, de még veszteséges üzemelésről adott számot - tájékoztatta lapunkat az Air France-KLM Csoport.


hirdetés

A június 30-ával végződött időszakban a csoport légitársaságai 11,8 millió utast fuvaroztak, 38 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban, ugyanakkor pozitív jel, hogy a második negyedéves 7 milliós forgalom ötszöröse az előző év hasonló időszakinak.

Ennek megfelelően a bevételek 4,9 milliárd eurót tettek ki az első félévben, 20 százalékkal kevesebbet, mint tavaly ugyanilyenkor, a második negyedéves bevétel 132 százalékkal meghaladta a tavalyi második negyedévit és 2,7 milliártd euró volt.

Az első féléves üzemi eredmény 4 százalékkal több, 874 millió euró veszteséget mutatott az egy évvel korábbihoz viszonyítva, a második negyedéves veszteség viszont 68 százalékkal alacsonyabb volt, és 248 millió eurót tett ki.

Előrejelzésében az Air France-KLM Csoport azzal számol, hogy a harmadik negyedévben üzemi szintű nyereséggel zár majd, a kapacitás pedig az utazási korlátozások változásától függően a 2019-es szint 60-70 százaléka lehet.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!