hirdetés
hirdetés

Költöznek az Aeroflot nemzetközi járatai Seremetyjevón

Fokozatosan a nemrég elkészült új terminálra költözteti a moszkvai Seremetyjevó reptérről induló és oda érkező nemzetközi járatait, köztük a budapestieket is az Aeroflot 2020 elejétől. A légikikötő fejlesztése a következő öt évben is folytatódik, a tervek szerint 2,5 milliárd USA-dollárnyi összeget költenek a kapacitások megduplázására - értesült az AIRportal.hu

hirdetés

Az orosz nemzeti légitársaság 2020 januárjától fél év alatt fokozatosan 260 járata kiszolgálását helyezi át a nemrég elkészült C1 jelzésű utasforgalmi épületbe – erről elsőként a TASSz hírügynökség számolt be. Vitalij Szaveljev, az Aeroflot vezérigazgatója közölte: az új terminálra kizárólag a légitársaság nemzetközi járatait irányítják át, de így is jelentősen javulni fog a gazdaságosság, és az utasokat is jobb minőségű kiszolgálásában tudják részesíteni, mint a régi, mára elavult csarnokokban. Ennek következtében bár egyelőre nem tudni, pontosan mikor, az Aeroflot budapesti járatait is a C1 terminálra irányítják át.

Forrás: russiabusinesstoday.com
Forrás: russiabusinesstoday.com

Az új épület évente 20 millió utas kiszolgálására alkalmas, de a hivatalos üzembe helyezés után, ami jelen állás szerint január közepén várható, tervezik összekötését a B terminállal, a további hatékonyságnövelés érdekében. Az utasforgalmi épületen túl a közelmúltban egy másik jelentős beruházással járó fejlesztést is átadtak Seremetyjevón, szeptember 19-én helyezték ugyanis először üzembe a harmadik futópályát. 

A következő hét év alatt további két terminált is felhúznak, előbbi építése 2021-ben, utóbbié 2024-ben kezdődhet el. Az ide érkezők kiszolgálására az Oroszországi Vasutak (RZSD) is jelentős összeget fordít 2022-ig az északi és déli oldalon lévő terminálok közötti, valamint a reptér és város közötti vasúti kapcsolatok fejlesztésére.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai