Rárepül az Aeroflot át nem vett gépeire a Turkish Airlines

Rárepül az Aeroflot át nem vett gépeire a Turkish Airlines 

Kelendőek a gazdátlanná vált új generációs szélestörzsűek, a Turkish Airlines a hírek szerint az Aeroflot szankciók miatt át nem vett A350-eseire és gyártási slotjaira csapott le, de még a Lufthansa is kihasználhatja a lehetőséget - írja az AIRportal.hu.
Megvette nyolc bérelt gépét az Aeroflot

Megvette nyolc bérelt gépét az Aeroflot 

Megvásárolta nyolc, eddig lízingkonstrukcióban üzemeltetett Airbus A330-300-as repülőgépét Oroszország nemzeti légitársasága a korábbi tulajdonosától - írja az AIRportal.hu.
Kitette a Skyteam az Aeroflot szűrét

Kitette a Skyteam az Aeroflot szűrét 

A Skyteam rövid közlése szerint a légiszövetség és az orosz nemzeti légitársaság megállapodott utóbbi tagságának ideiglenes felfüggesztéséről - írja az AIRportal.hu.
Már menteni kell az orosz légitársaságot?

Már menteni kell az orosz légitársaságot? 

Állami feltőkésítés jöhet a legnagyobb orosz légitársaságnál, az Aeroflotnál – írja a Portolio a Reuters-re hivatkozva.
Az Aeroflot törli nemzetközi járatait

Az Aeroflot törli nemzetközi járatait 

Csak Fehéroroszországba repülnek majd a gépei - írja a hvg.hu.

Az Aeroflot felfüggeszti budapesti járatait 

Egy hétre felfüggeszti budapesti járatait hétfőtől az Aeroflot - közölte honlapján szerdán az orosz légitársaság.
Költöznek az Aeroflot nemzetközi járatai Seremetyjevón

Költöznek az Aeroflot nemzetközi járatai Seremetyjevón 

Fokozatosan a nemrég elkészült új terminálra költözteti a moszkvai Seremetyjevó reptérről induló és oda érkező nemzetközi járatait, köztük a budapestieket is az Aeroflot 2020 elejétől. A légikikötő fejlesztése a következő öt évben is folytatódik, a tervek szerint 2,5 milliárd USA-dollárnyi összeget költenek a kapacitások megduplázására - értesült az AIRportal.hu
Döntően a pilóták hibája okozhatta a Superjet balesetét Moszkvában

Döntően a pilóták hibája okozhatta a Superjet balesetét Moszkvában 

Döntően a pilóták hibái okozták az Aeroflot légitársaság Szuhoj Superjet 100-as típusú utasszállítójának május 5-i balesetét Moszkva seremetyjevói repülőterén - írta szakértői véleményekre hivatkozva szerdán a Kommerszant című orosz gazdasági napilap.
41 halott egy moszkvai kényszerleszállásban

41 halott egy moszkvai kényszerleszállásban 

Negyvenegy ember halt meg az Aeroflot SSJ-100-as utasszállító gépének moszkvai kényszerleszállása során - közölte vasárnap este a kiemelt fontosságú balesetek és bűnügyek esetében eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vasárnap este Moszkvában.

Moszkva 3 óránként 

Oroszország vezető légitársasága az Aeroflot júliustól már naponta 3 óránként indít járatot Moszkvába Budapestről, ami 10%-kal több elérhető útvonalat és 30%-kal több csatlakozást jelent.

Beveti a 4. járatpár ütőkártyát az Aeroflot 

Jövő héttől kezdve már nem napi három, hanem négy járat hasít Budapest és Moszkva között – az Aeroflot jóvoltából.

Moszkva még közelebb került 

Oroszország nemzeti légitársasága idén júliustól már napi négy alkalommal repül a magyar főváros és Moszkva Seremetyevó repülőtere között, ezzel egy év alatt megduplázta a kapacitást ezen az útvonalon. A napi negyedik járat, amely koradélután közlekedik, jelentősen javítja az átszállási lehetőségeket a Távol-Kelet felé - közölte hétfőn a Budapest Airport.

Aeroflot: napi 5 járatig nincs megállás? 

A téli menetrend kezdetével napi háromra növeli Moszkva-Budapest járatainak számát az orosz Aeroflot. A járattól kint az átszálló forgalom növekedését várják, míg a Ferihegyen már az idei év végéig a Moszkvába induló utasok két számjegyű növekedésére számítanak — derült ki az Aeroflot—Budapest Airport közös, csütörtöki eseményén.

A Manchester United szponzorálása jót tett az Aeroflotnak 

Hatszázalékos külföldi utasforgalom-növekedést eredményezett az Aeroflotnál fél évtized alatt, hogy az orosz légitársaság lett a Manchester United (MU) labdarúgó csapatának hivatalos utaztatója - közölte Vitalij Szaveljev, a cég vezérigazgatója a részvényesek hétfői moszkvai éves tanácskozásán.

27 sérült a légörvénybe került Aeroflot-járaton 

Huszonheten megsérültek, amikor váratlanul légörvénybe került hétfőn az Aeroflot orosz légitársaság Moszkvából Bangkokba tartó járata.

Cárok nyomában: Moszkva és Szentpétervár 

Két külön világ az orosz birodalom régi és új fővárosa. Aki felkeresi mindkettőt, talán jobban megérti a történelme folyamán Európa és Ázsia között ingadozó birodalmat. Moszkvát és Szentpétervárt egyre több honfitársunk akarja felfedezni.

Egy rubelt ér az Aeroflotnak a Transzaero 75 százaléka 

Oroszország legnagyobb légitársasága, az Aeroflot azt tervezi, hogy 1 rubelért megvásárolja elsőszámú hazai versenytársa, a súlyos pénzügyi nehézségekkel küzdő Transzaero részvényeinek 75 százalékát, plusz egy részvényt.

Hétfőtől leáll az orosz Dobroljot légitársaság 

Hétfőtől felfüggeszti az orosz állami fapados légitársaság a Dobroljot a működését mivel az összes külföldi vagyonát, szerződéseit az EU rendelkezései miatt az ukrán válság következményeként zárolták.

Ne aggódjon, ha Oroszországba foglalt utat! 

Az odatartó gépek elkerülik az ukrán légteret - nyugtatott az orosz piac egy nehézsúlyú hazai szereplője.

Két orosz légitársaság is megkerüli Ukrajna légterét 

Az Aeroflot és a Transzaero orosz légitársaságok járatai csütörtöktől megváltoztatták útvonalukat: megkerülik Ukrajna légterét.

Dobroljot lesz az Aeroflot diszkont légitársaságának neve 

Dobroljot néven diszkont légitársaságot hozott létre az Aeroflot orosz légitársaság - idézte a Yahoo News hírportál az AFP hírügynökség jelentését.

Fapados leányt indít az Aeroflot? 

Az orosz állami Aeroflot légitársaság fapados leánycéget gründolna, ami a hírek szerint 2014-ben el is indulna már. 

Az Aeroflot lett a Manchester United szállítója 

Exkluzív szerződést kötött a világ egyik legnépszerűbb fociacsapata, a Manchester United és az Aeroflot légitársaság.

Nem vizsgálják Moszkvában a Kazahsztánig utazó Aeroflot utasok bőröndjeit 

A Sheremetyevo-i repülőtér tájékoztatása alapján a Kazahsztánba utazó - Sheremetyevo repülőtéren átszálló azon utasok, akik nem rendelkeznek az Orosz Föderáció területére való belépéshez érvényes okmánnyal, feladhatják a csomagjaikat kazahsztáni célállomásukig.

Új járatokat hoz az Aeroflot nyári menetrendje 

Elindult az orosz Aeroflot nyári menetrendje, amely október 26-ig lesz érvényben.

Felfüggesztették a Superjet-100-asok műszaki engedélyét is 

Műszaki problémák miatt az orosz légügyi hatóság (Roszaviacija) ideiglenesen leállíttatta négy, az Aeroflot légitársasághoz tartozó Superjet-100 típusú repülőgép használatát - jelentette kedden a Kommerszant FM rádió.

Köd miatt több gép nem tudott leszállni Budapesten 

Sűrű köd nehezíti a légi közlekedést a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, több járat csak Bécsben tudott leszállni hétfőn.

Marad a növekedés az orosz piacról 

A Malév leállása utáni helyzettel foglalkozó korábbi cikkünkben beszámoltunk az Oroszországi Utazási Irodák Szövetségének (ATOR) aggodalmáról, hogy az orosz utasok a Moszkva-Budapest útvonalon versenytárs nélkül maradt Aeroflot magasabb jegyárai miatt elpártolnak fővárosunkról. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint azonban az orosz vendégéjszakák számában az idei év elején nem volt visszaesés, sőt, jelentős növekedés látszik a tavalyi azonos időszakhoz képest. 

Az orosz touroperátoroknak is hiányzik a Malév 

Idei nyári menetrendjében Budapestre is emeli járatainak számát az Aeroflot. 

Eddig nem látott géptípus landol Ferihegyen 

Azaz nálunk még nem látott: Szuhoj Superjet 100-95B érkezik december 22-én Aeroflot színekben - írja az AIRportal.hu, a hazai planespotterek weboldala.

A380-assal repülne az Aeroflot 

Az orosz nemzeti légitársaság, az Aeroflot érdeklődik az Airbus A380-as iránt - írja az AIRPortal.hu planespotter oldal RIA Novosti hírügynökségre hivatkozva.

Megháromszorozta nyereségét az Aeroflot 

Jó eredményekkel zárta a tavalyi évet az Aeroflot: a szerdán nyilvánosságra hozott adatok szerint a legnagyobb orosz légitársaság adózott eredménye átszámítva 253 millió dollár volt, 195 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Európa legpontosabb légitársaságai 

A KLM, SAS, TAROM, Austrian és az Aeroflot lettek 2010-ben Európa legpontosabb légitársaságai.

Aeroflottal Sármellékre 

Jelentések szerint tavasztól a Ryanair, Germanwings és az Aeroflot is indíthat járatot Sármellékre.

Közös járaton az Air France és az Aeroflot 

2010. szeptember 20-tól kezdődően az Air France és az Aeroflot kódmegosztással értékesítik a járataikat a saját légi csomópontjaik, azaz a párizsi Charles de Gaulle és a moszkvai Seremetyevo reptereken kívül.

Ki téríti meg az Aeroflot többletköltségét? 

Jogi úton kívánja az Aeroflot a moszkvai közlekedési dugók miatt járataikról lekéső utasok miatt keletkezett többletköltséget behajtani.

Orosz repülők vásárlására buzdítja az Aeroflotot Putyin 

Hazai gyártmányú repülőgépek vásárlására buzdította Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök az Aeroflot vezérigazgatóját, akinek beszámolójából az derült ki, hogy elsősorban külföldi gépekkel bővül az orosz nemzeti légitársaság repülőparkja.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!