hirdetés
hirdetés

Közvetlen légi összeköttetés Kambodzsa és Indonézia között

Június közepétől közvetlen légi járat indul Kambodzsa és Indonézia között, ami várhatóan nagyban hozzá fog járulni a Kambodzsába érkező turisták számának emelkedéséhez - idén 6.6 millió főt várnak. A járat beindításával kívánják megünnepelni a két ország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 60. évfordulóját. Korábban,  1970 előtt már volt légi összeköttetés a két ország között, de azokat politikai problémák miatt leállították.

hirdetés

A Citilink, amely indítja az új járatot, a Garuda Indonesia leányvállalata, amely fapadosként üzemel a térségben. Az új útvonalat Airbus A320 típusú gépekkel teljesítik, amelyek 180 utas szállítására alkalmasak. Az új járat nemcsak a két ország közötti turisták forgalmával számol, hanem harmadik országból Indonézián keresztül Kambodzsába irányuló idegenforgalom is fontos szerepet játszhat, ami egy új piaci szegmensnek számít. Mindemellett egyre több kambodzsai utazik külföldre. A múlt évben számuk elérte a 2 milliót, ami rekordnak számít.

Kambodzsa, fotó: 123rf

Indonézia 260 millió lakosával óriási piaci lehetőséget kínál a turizmus területén - tájékoztatott Sárdi Rudolf a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi képviselője. Hetente 3 járat üzemel majd a két ország közötti  3,5 órás úton. 

Kambodzsa várja a muszlim turistákat és a keresletnek megfelelően kívánja növelni a halal éttermek kínálatát, valamint az elvárásaiknak megfelelő szálláshelyeket.

2018-ban összesen 55.753 indonéz turista látogatott Kambodzsába. 2019 első harmadában 15.411 indonéz turista érkezett Kambodzsába, ami az előző  év hasonló időszakával összevetve 10.8%-os növekedésnek felel meg.

A Citilink(QG) járatira a magyar piacon is lehet repülőjegyet kiállítani H1 járatszám alatt Hahn Air okmányokon a GDS rendszereken keresztül.

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai