hirdetés
hirdetés

Mindenkit leiskolázott pontosságban egy kis európai légitársaság

Az airBaltic vitte el a légitársasági pontosság pálmáját 2015-ben a világvezető légipiaci elemző, az OAG Aviation Worldwide felmérése szerint.

hirdetés

94, 39%-os pontosságával összessítettben (hagyományos és diszkont légitársaságok) maga mögött hagyta a második és harmadik helyen végző Copa Airlines-t és Azul-t. A 20 legpontosabb légitársaságot felsoroló listán szerepel még egyebek mellett a lengyel LOT, KLM, Iberia vagy akár a Qatar Airways. A hagyományosok kategóriában is győztes airBaltic saját csoportjában is Copa-t szorított a dobogó második fokára. 

A fapadosoknál az Azul verte a mezőnyt 91,03%-os pontossággal nyomában a Norwegian-nel. 5. helyen a Jet2.com áll, míg 8. Germanwings, 14. az easyJet.

Az európai, közel-keleti és afrikai légitársaságokat soroló 10-es listán is az airBaltic vezet, nyomában a Finnair (2.) és Austrian Airlines (3.). Őket a LOT, KLM, SAS, Monarch Airlines, Iberia, Flybe és Qatar Airways követik.

Kis repülőtér kategóriában (10 millió menetrend szerinti induló utasülés alatt) Osaka, Brussel Charleroi és Panama City nyertek a pontossági versenyt. A közepesek esetében (10-20 millió ülés) Koppenhága, Seremetyevó és Helsinki lettek dobogósok, míg a 20 millió fölötti nagy kategóriában Tokió Haneda, München és Sao Paolo Guarulhos utasítottak maguk mögé olyanokat mint Atlanta, Frankfurt, Amszterdam.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai