hirdetés
hirdetés

Nem igaz, hogy moszkvai vakcinajáratokat tervez a Lufthansa

Cáfolta az AIRportal.hu-hoz eljuttatott hivatalos válaszában a Lufthansa azt a megjelent híresztelést, hogy a moszkvai Domogyedovó reptér tranzitzónájában exkluzív várót alakítana ki oltópontnak, és hogy vakcina-chartereket indítana oda.

hirdetés

Forráskritika és a légitársaság megkérdezése nélkül nemzetközi és magyar nyelvű híroldalak is beszámoltak arról az egy forrásból származó információról, hogy a Lufthansa Moszkvába vakcinaturistákat szállítana oltásra. A Lufthansa az AIRportal.hu kérdésére hivatalos közlésében cáfolta, és fake news-nak nevezte az értesülést.

A múlt héten jelent meg a Bne IntelliNews nevű portálon, hogy a Lufthansa rárepülne a vakcinaturizmusra, és a német légitársaság charterjáratokat indítana a moszkvai Domogyedovó reptérre, ahol az utasok beoltathatnák magukat a Szputnyik V vakcinával egy erre a célra kialakított, “Corona Lounge” nevű exkluzív váróban.Mindezt úgy, hogy be sem lépnek Oroszországba, vagyis nem teszik ki a lábukat a reptéri tranzitzónából. A cikk azt írta, hogy az oltás felvétele után a vakcinaturisták azonnal hazautaznának Németországba, majd néhány héttel később ugyanígy Moszkvába repülnének a második adagért. A hír szerint a teljes utazási csomagot a két oda-vissza járatot és az oltást is beleértve 1000 eurós kezdő áron kínálnák, sőt a cikk állításai között az is szerepelt, hogy a légitársaság akár Zürichből, Bécsből és akár más bázisairól is indítana hasonló utakat.

A Lufthansa az AIRportal kérdésére cáfolta a híreket és hozzátette: “Jelenleg nincs Lufthansa-lounge a moszkvai Domogyedovó-reptéren, és a légitársaság nem is tervezi, hogy oltóközpontot nyit ott.”


(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai