hirdetés
hirdetés

Qantas-rekord London és Sydney között

A Qantas ausztrál légitársaság beállította a megállás nélküli repülés új rekordját mind időben, mind pedig távolságban.

hirdetés

A gép 19 óra 19 perc alatt tette meg a 17.800 kilométernyi távolságot London és Sydney között. Az út része az ausztrál légitársaság Napfelkelte Projektjének, aminek célja rendszeres non-stop járatok üzemeltetése Ausztráliából Londonba, illetve New Yorkba. Múlt hónapban már volt egy teszt repülés New Yorkba, ami 19 óra 16 perc volt. A New York-i és a Londoni út is az ultra hosszú távú repülések hatásának felmérésére szolgáló tesztsorozat része.

„ Sikeres volt a repülés. Semmilyen probléma nem merült fel. Még sötétben szálltunk fel Londonban, szürke volt, hideg, és esős. És megérkeztünk ide a szikrázó napsütésbe" - meséli Helen Trenerry kapitány. "Nagyszerű utunk volt. Két csodás város közt repültünk. Az egyik a londoni Tower Híd, a másik pedig a Sydney Kikötői híd. Mi pedig hidat képeztünk a hidak városai között.”

52 ember volt a fedélzeten. Mindannyian a légitársaság dolgozói. A tesztrepülés alatt folyamatosan figyelték a személyzet aktivitási, illetve az emberek melatonin szintjét, a fényváltozások hatását, hogy pontosabb képet kapjanak az ultra hosszú repülőutak egészségre gyakorolt hatásairól.

„Fantasztikusan érzem magam- mondja ez az utas- sokkal jobban, mintha azt a távolságot a korábbi átszállásokkal, és várakozásokkal tettem volna meg.” Az ultra hosszú repülőutak kereskedelmi forgalomba állításáról idén év végén születik döntés. És, ha a döntés igen, akkor várhatóan 2022-ben indulnak rendszeres közvetlen járatok Ausztrália és London, valamint New York között.

(forrás: Euronews.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai