hirdetés
hirdetés

Tényleg jöhet végre a Budapest-Mumbai közvetlen járat

Csütörtökön Mumbaiban járt Szijjártó Péter külügyminiszter, ahol egy Budapest és az indiai város közti követlen repülőjárat ügyében is tárgyalt. 

hirdetés

A magyar politikus azt mondta, a járattal 7 órára csökkenne a Budapest-Mumbai közti út hossza. Az indiai városba jelenleg Budapestről átszállásokkal több mint 10 óra eljutni. A The Week cikke szerint Bhagat Singh Koshyari kormányzó ugyancsak szorgalmazta a közvetlen járat létesítését. Azt is elmondta, hogy Mumbainak számos turisztikai vonzereje van, amik érdekelhetik a magyarországi utazókat.

A Budapest-Mumbai repülőjárat létesítésének ötlete nem új, Szijjártó már 2018-ban, Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatásakor is beszélt erről. Akkor egy Budapesten rendezett magyar-török üzleti fórum szünetében vezette fel, hogy a világ egyik legnagyobb légitársasága, a Turkish Airlines közvetlen járatot indít(hat) Budapest és az indiai gazdasági élet központja, Mumbai között. Szijjártó azt is elújságolta kint, mennyire jól teljesít a magyar gazdaság. Az eseményen Jári Ferenc főkonzul, valamint Pethő Gyula nagykövet is jelen voltak.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai