hirdetés
hirdetés

Újabb aluljárók kaptak színes, vidám falakat

Folytatódik a MÁV Színezd Újra! kampánya. Húsvétra elkészült a Mexikói útnál lévő és a sülysápi aluljáró festése, nyár elejéig pedig a hűvösvölgyi is megszépül, valamint színesedik az Üllői út vasúti híd lábához tartozó betonelem.

hirdetés

A Mexikói úti aluljáróban a 2018-as pályázat egyik győztese Mucha Lucha című, mexikói motívumokkal díszített művét festette fel a napokban. A sülysápi aluljáróban pedig gyönyörű növények és virágok pompáznak, így az év 12 hónapjában tavaszi hangulat várja az ott átkelőket. A gyalogosok mindkét állomáson – láthatóan és hallhatóan is – örömmel fogadták az új festményeket. A MÁV két éve indította el az aluljárók újra festését megcélzó kampányát. A Színezd Újra! Alkotói napok 2017-es pályázatának köszönhetően akkor 2-2 fővárosi és vidéki aluljárót festettek ki a nyertes pályázatokat benyújtó általános és középiskolai csoportok.

A sikeresen zárult kezdeményezésnek köszönhetően tavaly újra meghirdették a pályázatot a MÁV kezelésében álló vasúti gyalogos aluljárók dekorációs falfestésére már a korábbinál szélesebb alkotói kört megszólítva. Sok gyönyörű pályázat érkezett, ezért úgy döntött a vasúttársaság, hogy az eredetileg kijelölt hat gyalogos aluljárón túl (Budapest–Mexikói út, Bicske, Mende, Pilis, Vác–Alsóváros és Vecsés) további négy helyszín (Üllői úti vasúti híd, Kelenföld, a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomása, illetve Sülysáp) is új faldekorációt kap.

Még tavaly novemberben elkészült Bicskén és Mendén a gyalogos aluljárók újrafestése. A téli időjárás miatt viszont a többi aluljáró megszépítésével idáig várni kellett, de a tavasz beköszöntével végre folytatódhatott a nyertes pályázók munkája. A MÁV elkötelezett az igényes művészeti alkotások megvalósítása iránt. Az aluljárók újrafestésének célja elsősorban a figyelemfelhívás és a közvélemény formálása, az alkotók közösségépítő tevékenységének ösztönzése, az utazó közönség számára pedig az esztétikai élménynyújtás. A vasúttársaság bízik benne, hogy az aluljárókba és más vasúti helyszínekre engedéllyel felfestett alkotásokat mindenki tiszteletben tartja, és ezek a szép vagy éppen cuki alkotások hosszú ideig melengethetik az arra járók szívét.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai