hirdetés
hirdetés

Ausztria lazít

Ausztriában február 8-tól enyhítenek a koronavírus-járvány nyomán bevezetett szigorításokon, jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn. Szigorítják ugyanakkor a határellenőrzéseket.

hirdetés

Szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett újranyithanak az iskolák, továbbá a nem alapvető cikkeket árusító üzletek is, jelent meg a hír az osztrák kormány bejelentése alapján a portfolio.hu portálon.

Hallstatt / 123rf
Hallstatt / 123rf
 

  • A tantermi oktatásban csak negatív koronavírus teszttel vehetnek részt a diákok, akik ilyen teszttel nem rendelkeznek, azok online formában folytatják tanulmányaikat. A felső tagozatos diákoknak kötelező lesz az FFP2 maszkok viselete.
  • Az üzletekben vásárlóknak kötelező lesz FFP2 típusú egészségügyi védőmaszkot viselniük, illetve korlátozzák a helyiségekben egyszerre tartózkodók számát. 
  • A fodrászszalonok is újranyithatnak. Az ilyen jellegű szolgáltatásokat igénybe vevők esetében azonban kötelező lesz két napnál nem régebbi negatív koronavírusteszt felmutatása.
  • A múzeumok is ismét fogadhatnak látogatókat.
  • Fennmarad az éjszakai kijárási tilalom este nyolc és reggel hat óra között.
  • Jelentősen megemelik a járványügyi szabályok megsértéséért járó büntetéseket.
  • Jelentősen megszigorítják a határellenőrzéseket megelőzve a koronavírus mutációinak elterjedését az országban. A részleteket kedden teszik közzé.

Az osztrák kancellár figyelmeztetett, hogy az enyhítéseket senki se értelmezze úgy, hogy elmúlt a veszély. Mint mondta, a fertőzésszámok ismételt növekedése esetén visszaállítják a korlátozásokat.

A teljes hír ITT található.

 

(forrás: http://www.portfolio.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai