hirdetés
hirdetés

Britek: a szlovének is felkerültek a karanténlistára

Azoknak, akik brit idő szerint szombaton hajnali négy óra - közép-európai idő szerint öt óra - után érkeznek Szlovéniából Angliába, két hetet kell elkülönítésben tölteniük. A rendelkezés a brit és más állampolgárokra is vonatkozik.

hirdetés

Az intézkedés hatálya Angliára terjed ki, de a korábbi esetek alapján nem kizárt, hogy a skót és a walesi kormány is ugyanilyen döntést hoz.

A brit kormány sorra veszi le a karanténkötelezettség alól mentesített országok listájától a közép- és kelet-európai országokat a koronavírus-járvány terjedésére hivatkozva. A Magyarországról Nagy-Britanniába utazóknak szombat hajnal óta szintén karanténba kell vonulniuk, nem sokkal korábban pedig Csehország és Szerbia is kikerült azoknak az országoknak a csoportjából, amelyekből elkülönítési kötelem nélkül be lehet utazni Nagy-Britanniába.

A brit kormány júliusban állította össze a karanténkötelezettség alól mentesített országok listáját. Erre a listára azok az országok kerülhettek fel, amelyekből London megítélése szerint alacsony a koronavírus-fertőzés behurcolásának veszélye. A mentességi listán eredetileg 59 ilyen ország szerepelt, köztük Magyarország. London azonban már az eredeti lista közzétételével egy időben jelezte, hogy az országcsoport összetételét folyamatos felülvizsgálat alatt tartja.

 A brit kormány emiatt a minap elrendelte, hogy szabadtéri közterületeken, éttermekben, pubokban, egyéb közösségi létesítményekben és magánlakásokban hatnál több, nem egy háztartásban élő ember nem gyűlhet össze egymás közvetlen közelében. A "hatos szabálynak" nevezett korlátozás nem érinti az iskolákat, a munkahelyeket, a szervezett csapatsport-eseményeket, valamint az esküvőket és a temetéseket sem.
    

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai